Storstädning och muffinbak




En bekännelse från min sida, jag ä l s k a r att städa! Göra fint, friheten att rensa ut, dammsuga, torka, skrubba och slutligen rätta till de som står fel. Det finns inget bättre än att komma hem och det är städat i hela lägenheten, de fyller kroppen med ett lugn hos mig. Min mamma har en städvana att alltid diska undan, göra snyggt och fint efter middagar eller tillställningar och den här vanan har jag tagit efter nu när jag inte bor tillsammans med henne längre. Man må vara helt slut och vill inget hellre än att krypa ner i sängen men dagen efter, åh vad härligt de är att vakna utan att ha massa jobb framför sig!

Med svenska Top Model i bakgrunden for jag fram i lägenheten med trasa och hink. Jag vek in tvätt och la in mina nytvättade manglade lakan på plats, ställde in den rena disken i skåpen och bytte handdukar i badrummet. När kuddar var puffade och filten slängd på soffkanten drog jag fram för bakning. Tänkte överraska Andreas med nybakade muffins efter hockeyn, så nu doftar det underbart i hela lägenheten också. Nu myser jag i soffan med massa ljus tända och väntar på att min prins ska komma hem!




On the road again..

I eftermiddags var det dags för min första körlektion! Om jag var förväntansfull? Definitivt! Och nervös, ängslig och osäker men det gick galant. Körskoläraren bets inte, bilen gick som på räls (ibland) och jag körde kom därifrån i en bit. Nu överdriver jag aningen om hur rädd jag var men nog pustade jag ut alltid när de 70 minutrarna var förbi.

Resten av den här veckan ska vi se till att trycka in några turer jag och Andreas för att öva på de som är lite knackigt. Nästa vecka är vi tillbaka hos körskolan redo för att utvecklas. Nu har jag ju kört ganska mycket de senaste veckorna med Andreas så helt ny bakom ratten är jag inte men som sagt, massor kvar att lära!

Nu tänker jag tvinga mig upp ur soffan och städa undan lite här hemma tills att mitt hjärta kommer hem ifrån hockeymatchen! Tända lite ljus och mysa med en kopp te när allt är klart!




Njutning redan från start


God morgon! Här är det redan full rulle och nu sitter vi med frukostmys. Börjar min dag med havregrynsgröt, hallon i lass och hackade nötter. Enkelt och riktigt smaskigt att röra till på morgonen och de går att variera så mycket. En annan favorit är rivet äpple, kanel och solroskärnor. Frukost är enligt mig det absolut godaste målet, därför brukar jag lyxa til de lite extra!


En, två, tre, fyra.. Alla byxor äro dyra, men fina!



Här har de inte skrivits mycket idag men de blir alltför ofta så när jag jobbar. Har inte tillgång till dator eller ens tillåtelse att ha mobilen på.. Desto mer får jag skriva nu! Börjar med och visa resultatet av massa spring på stan under eftermiddagen, nya härliga träningsbyxor från Nike! De är så sköna att jag inte vill krypa ur dem utan ha dem på mig resten av kvällen, kanske till och med när jag ska sova!

Blev en rätt lugn arbetsdag idag, kom dit redan vid halv sju och for inte därifrån förrän vid kvart i fyra. Men det fanns inte mycket och göra utan jag räknar snarare timmarna tills jag får gå hem. Känns hemsk och säga så med tanke på hur mycket jag faktiskt har älskat mitt jobb. Fast man behöver gå vidare, få fortsätta utvecklas vilket jag inte riktigt gör länge. Dels för att jag inte är lika motiverad men sen att jag har lärt mig nästan allt jag kan lära mig, det finns inget mer att prova på!

Efter jobbet bar det av mot stan för middag tillsammans med Emme. Som alltid blir det en hel del fönstershoppande och rännande i affärer, de hör till! Timmarna fylls med massa prat och skratt, precis som alltid! De blir alltför sällan vi träffas nu, trots att vi bor så nära varandra men när vi väl ses tar vi igen all den tiden!

Nu tänkte jag vika lite tvätt och gå igenom lite inför morgondagen. Hoppas ni har har en bra kväll!




Sista timmarna innan vardagen är ikapp

Söndagskväll, delad med känslan av att man inte behöver göra ett dugg men samtitigt veta att en ny arbetsvecka börjar imorgon.. Märks de att jag gärna vill vara hemma några dagar till? Jag har ju varit hemma sedan i torsdag, efter Andreas operation, och har inget emot att få fortsätta vara det. Trots att jobbet inte lockar väntar en vecka fylld med massa roligheter och sen är det ju helg igen!

Vi kom precis hem ifrån mamma som bjudit på middag och på vägen hem tog vi en tur förbi Täby för att hämta hem några säckar med musli till Charmtrollet. Här är det inte trollet som är kräsen när de gäller maten utan hans matte. Så ikväll fick jag övningsköra ända ut till Täby och sen hem till oss igen, det går framåt med stormsteg men respekt för trafiken finns de i överflöd så kaxig vill jag inte säga att jag är. På tisdag har jag min första körlektion att se fram emot!

Nyduschad och klar för att njuta av kvällen kryper vi upp i soffan med filten redo inför Wallander! Ska göra iordning en stor kopp te så kan jag inte ha det bättre!


God morgon säger vi här hemma!


God morgon säger vi härifrån soffan, kravlade oss inte upp förrän strax innan elva. Vi var på 25 års fest igår hos en av Andreas bästa vänner och var inte hemma förrän två. Morgonmänniska som jag är slocknade så fort som jag drog täcket över mig och la huvudet på kudden. Men ändå var jag inte först med att börja småsnarka..

Nu på morgonen, eller snarare förmiddagen har vi myst i soffan framför reprisen på Gladiatorerna. Så skönt att få går hemma och dega i myskläderna. Om en stund så ska vi göra oss redo för att fara ut en sväng till stallet för lite frisk luft, men det har vi ingen bråtska till känns de nu. Söndagsfrukosten fick faktiskt bli pannkakor, var en evighet sedan vi gjorde de här hemma. Egentligen är de bara sjukstugemat för oss, ni vet när man ligger hemma med världens snuva och inte orkar ta sig upp ur sängen. Då brukar Andreas ta över mammas roll och ställa sig med pannkakestekning!

Nej nu väntar en stor kopp te och slutspurten på Gladiatorerna!



Upp och hoppa!

 


Får man lov att säga god morgon den här tiden på en lördag? Klockan ringde tjugo i sju imorse, då flög jag upp ur sängen och muttrade lite över att jag faktiskt är ledig. Fast det tog inte många minuter innan leendet var på plats och ögonen klarvakna! Nu sitter jag här och mumsar i mig frukosthärligheter för att orka med en förmiddag i stallet.

 

Jag har en bit ut till stallet eftersom jag fick för mig att flytta ut mitt Charmtroll till Ekerö i början på vintern. Det är nära och hur smidigt som helst när jag far ifrån jobbet men hemifrån tar det lite mer än en timma. Summan av kardemumman är att jag har fått en harmonisk och avslappnat litet fullblod i alla fall!

Bläddrade igenom lite bilder och hittade en från i höstas när vi fortfarande stod kvar på Täby Galopp!




Fredagskväll




Har varit en lugn dag där vi fått mycket gjort. Jag var uppe redan vid sju för att tvätta några maskiner, är som mest effektiv på morgonen. Efter långfrukost med nybakat bröd och en kopp te gjorde vi oss iordning här hemma för att fara till Andreas farmor på lunch. Som alltid blir vi bjudna på riktig god mat och mycket mat dessutom!


På vägen hem stannade vi för att storhandla inför helgen och nästa vecka, så nu har vi fyllt vårt kylskåp med en massa härligheter. Lagom till att allt var uppackat kom min lilla Sanna skrutt över för att äta middag tillsammans med oss. Bjöd på en av mina favoriter, färsk pasta med kyckling, kantareller, parmesan och grön sparris. Oerhört gott och så enkelt att laga till!


Efter maten blev de temys i soffan innan Sanna for hemåt. Slängde ihop ett nytt recept på kladdkaka som jag hittat till kvällens film mys. Det är trots allt fredag! Nu väntar ett glas vin framför Da Vinci-koden med lite kladdkaka som fått stå å gotta till sig. Som ett avslut på kvällen blir det en stor kopp te!


Ha en härlig fredagkväll!


Underbara hopplöshet!

Nä, nu ni! Jag inser att de här med bloggdesign och kodning trillat av från mina kunskaper så får helt enkelt se ut såhär ett tag. Hade tänkt mig en nystart vid bloggbytet och inte börja skriva förrän det var klappat, klart och fixat med desingen. Men tror ni jag kunde hålla mig? Inte min grej de här.. I väntan på ny design får detta tappra helhjärtade försök från min sida räcka.

Hoppas alla ni som följt mig tidigare hittat hit och ni nya känner er hemma här i min lilla hörna.





RSS 2.0