S e m e s t e r d a g a r


Långpromenad, en solbränna, lunchmys, skratt och shopping. Det har varit min melodi idag! Var så roligt att få träffa Emme igen, blir alltför sällan. En heldag tillsammans tog igen mycket och det får inte dröja lika länge innan vi slår våra huvudet ihop. Jag hittade dessutom några basic tröjor och gick hem med en liten påse ifrån MAC.

Efter middagen fick Andreas för sig att vi skulle ut och springa backintervaller men jag kunde sträcka mig till att klocka honom istället. Sen tog suget att ligga kvar hemma med en kopp te och tidning över ända tills att han dragit på löparkläderna och stod å hoppa i dörröppningen. Då tog träningssuget och längtan efter "känslan efter ett pass" över så suckade högt och slank ner i mina träningskläder på nolltid jag med.. Kvällen har alltså bestått av lite backträning! Känner mig rätt nöjd nu efteråt när energin sprudlar ur mig och undrar hur jag ska klara av ett benpass på gymmet imorgon förmiddag?




Monday morning

God morgon! Det var ganska svårt att somna igår när vi sovit så pass länge fram på dagen, men efter ett tag sov jag som en liten gris ända fram till åtta imorse. Så nu är frukosten precis intagen och ska börja göra mig i ordning för dagen. Om en liten stund ska jag möta upp Emme för en långpromenad in till stan och lite lunch. Precis vad jag behöver efter vår segis dag här hemma igår! Tror det är ungefär en mil in till stan ganska precis så vi får en massa tid för ta-igen-prat.

Hoppas nu får en fin dag ute i solen!


Söndagskvällen


Hela dagen idag har varit väldigt lugn, känns skönt att vi båda har varit lika sega och bekväma. Annars brukar det vara så att de är full fart på en utav oss medan den andra ligger och degar. Vi har varvat dagen med lite småplock här hemma och småsträckor av OS. Innan vi satte igång med middagen travade jag bort för att hyra en film och köpa lite smågodis för kvällen. Andreas ville titta på några fotbollsmatcher och jag ville krypa ner bland kuddarna i sängen för en tjejfilm. Jag har några favoriter jag brukar ta fram med idag fick det bli Sex and the City 2. Av någon anledning har jag missat den filmen helt! Det finns dem stunder där film och lite smågodis gör allt, mer än så behövs inte. Om en stund ska här göras en stor kopp te och sen plockas nog yatzy eller någon bra läsning fram.




Victoria's Secret

För några dagar sedan fick jag den bästa nyheten! Victoria's Secret har äntligen öppnat en butik i Europa och inte nog med de, den har öppnat i min absoluta favoritstad London! Så det dröjer nog inte länge innan det blir en resa till Storbritannien inbokad igen. Har länge funderat på att ta mig till USA bara för att få besöka butiken men det har inte riktigt blivit av.. Och beställa hem via hemsida känns inte så lockande heller.
 
Senast jag var i London var i december tillsammans med mamma. Mamma och jag delar födelsedag så hennes present till mig blev en resa till London och jag överraskade henne med en "Afternoon tea" på The Ritz. Men nu var det över ett halvår sedan jag var där och abstinensen börjar bli stor.. Vet att Andreas vill att vi ska åka dit, fast inte för att shoppa. Jag har sett de mesta utav London eftersom jag varit där så många gånger men tycker ändå det skulle vara kul att uppleva staden igen. Får prata med Sanna att vi far dit en weekend och ränner runt om inte alltför länge. Till hösten blir det nog inte då vi har Thailand inbokat fast kanske i början på nästa år? Åååååh, det är ju så långt dit!

Jag blir alltid lika lyrisk när det handlar om London! Om jag fick möjlighet att flytta
dit för en tid skulle jag inte ens tveka och väskan skulle vara packad på nolltid!





Sol i sinne!


Idag låg jag kvar i sängen och sov till klockan var halv tolv! Det har aldrig någonsin hänt förut. Jag brukar vara den här lilla loppan som vaknar vid halv sju och som allra senast halv nio-nio, längre kan jag inte ligga kvar. Utvilad kan man ju säga att jag var, definitivt! Bestämde oss för att ha en dag inne framför OS men kunde inte låta bli att äta "frukost" ute i solen. Man måste ta vara på alla soldagar, inget som vi varit bortskämda med den här sommaren.

Igår kväll kom vi inte i säng förrän halv tre, hör och häpna! På eftermiddagen for vi ut till Värmdö för en grillkväll tillsammans med några vänner. Vädret var ju helt underbart! Vi fick både god mat, trevligt sällskap och smaskig efterätt. När klockan närmade sig elva for jag och Andreas in till stan för att möta upp en barndomsvän som fyllde år. Så det blev lite prat och skratt på en ett stället som heter "Laughing duck". Och det var så fruktansvärt varmt där inne! Men skoj hade vi! Trötta och helt slut drog vi hos hem vid klockan två. Två sena kvällar i rad gjorde sitt. Hela dagen igår var jag riktigt seg så det kan ju ha varit därför jag sov så länge idag.

Ligga inne hela dagen, hah! Nu ska jag kila ut till tvättstugan för att hänga lite sängkläder jag insisterade på att tvätta idag. Finns inget skönare än att lägga sig i en nybäddad säng med manglade lakan!





Lördagsmorgon i solen

Här hemma börjar semesterlugnet smyga sig på. Imorse låg vi och drog oss ganska länge innan vi kravlade oss upp för att släppa in solen i lägenheten. Andreas gick på sin första och enda semestervecka igår! Så den här veckan som kommer ska all tid tas vara på lite extra. Eftersom jag har lite mer karaktär när det gäller att komma upp på morgonen dukade jag upp frukost på altanen medan han fortfarande låg och gnuggade ögonen. Sen satt vi i över en timma och njöt i solen av en dunder frukost.






Samarbetssvårigheter mellan mig och bloggen

Som ni säkert märkte var det en massa strul med bloggen igår och det gick inte att lägga ut några inlägg alls på hela dagen. Däremot dök de upp 30 lika inlägg som det innan.. Så nu kan ni nog det inlägget utan och innan! Istället kommer det förhoppningsvis upp lite nya inlägg istället!


Het som chili

Jag verkar ha gjort det här med middagsinlägg som en vana, så varför skulle jag låta bli att göra det idag med? Bilden kanske inte är mycket till världen men gott var det, och starkt! Thai inspirerad kycklingwok med mathavre. Jag var så säker på att det fanns en stor påse wokgrönsaker i frysen men icke sa nicke! Rotade istället fram lite färska grönsaker så det blev lite grönt i åtminstone.






Effektiv dag, i all ära!

Vilken heldag det blev idag! Först var jag ju ute hos lill-trollet och pysslade med honom. Han verkar tycka det är skönt att få stå inne några timmar mitt på dagen och slippa all brems. Tog en lite kortare med intensivare ridtur på banan där han riktigt fick sträcka ut och springa av sig, som ett avslut på passet gav han mig den bästa formen också!
 
Hann med en tidigare buss ifrån stallet än planerat också men fick slänga i mig matlådan som innehöll rester från igår. Rester låter så tråkigt, tycker ni inte? Som att de skulle vara de sista torra skrapet.. Vilket det absolut inte var! Smakerna kom fram ännu bättre idag trots att jag inte riktigt hann njuta av dom medan jag skyffla i mig rubbet.
 
Kom hem lagom i tid för att varva ner tillsammans med Andreas och ett mellanmål som heter duga i form av en kopp te samt knäckebröd med philadelphia och avokado. Sen bar det av mot gymmet för ett PT-pass med en kund. Vi körde på hårt och jag kände mig minst lika nöjd med passet som vad han gjorde. Får alltid en liten kick när den man tränar är slutkörd, nöjd och glad! Precis som det ska vara!




En stund såhär på morgonen


Imorse var jag vaken både då Andreas väckarklocka ringde och när han gav mig en hej då-puss. I vanliga fall brukar han försöka knuffa in mig i väggen eller massa andra knep utan någon framgång. Men imorse var jag vaken! Men när han gått hemifrån slockna jag tvärt och hade ingen lust att gå upp när klockan ringde halv sju. Så jag somnade om i en timma till.. Nu hinner jag inte med den buss jag från början tänkt ta till stallet men de går ju fler! Tänker inte stressa det minsta då jag faktiskt har hela dagen på mig.

Jag kan meddela att jag har en fruktansvär men samtidigt underbart träningsvärk i både rumpa och mage efter min barbacka ritt igår. Började longera men efter vi hållt på ett tag blev de så mycket brems att Luckens inte riktigt ville koncentrera sig. Så jag hoppade upp och fortsatte på ryggen istället. Hade egentligen inte tänkt rida så halsringen låg kvar i stallet. Han var väldigt pigg och framåt, fick kämpa en hel del för att hålla honom samlad och han gick verkligen fint! Stolt matte som inte ville sluta skutta rund och snegla på hur fin han var!




Kvällens middag

Magen kurrade rejält när jag kom hem i eftermiddags så när vi ändå skulle iväg och handla fick det bli en lite längre tur för storhandling! Jag älskar att handla mat så ni kan tänka er att jag nästan var som ett litet barn på julafton. Och ännu gladare blir man av att få fylla hela kylen med massa grönt och gott när man kommer hem.

Kvällens middag fick bli ett egenknopat recept på fyllda paprikor och en somrig sallad. Väldigt enkelt att göra och väldigt smaskigt. Dessutom blev de över så pass mycket att jag har en lunchlåda imorgon! Så nu slipper jag försöka knepa och knåpa ihop något utan kärlek i sista stund. Tack och bock!





Good morning Sunshine!

Här var jag uppe och skuttade redan vid halv sju, utvilad med spring i benen. Ett träningspass och en långdusch senare sitter jag här som en ny människa med frukost uppdukat och en jättekopp med te. Är så skönt att få sitta ner och äta frukost i lugn och ro, något jag inte hinner med i vanliga fall. Jag måste nog säga att det är det absolut bästa med semester, en lång frukost utan tidspress. Det här är också det första året jag verkligen tar ut semester, därav min extas!
 
Något annat som är riktigt härligt är att kunna äntligen kunna ha altandörren öppen och få in frisk luft (och massa kryp..). Efter Allsång på Skansen igår tog jag och Andreas en rask kvällspromenad. Å det var så varmt och skönt ute, ville inte alls gå in när vi kom hem igen. Hoppas att solen bestämmer sig för att stanna resten utav veckan, för till helgen täckte jag ta årets första dopp!

När frukost är intagen ska jag packa ihop mig och bege mig mot Luckens.
Blir en rätt slapp dag idag, tänkte pyssla lite i stallet och sen longera.





Halv åtta hos oss i Gubbängen ♥

Kvällens middag bestod av grillad kycklingfilé med chili, mangosalsa och en blandsallad med både frukt & nötter. Andreas uppskattade alla nya smaker och det lilla som blev kvar kommer inte räcka till en matlåda, så gott var det!

Kyckligen fick ligga i en marinad gjord på spiskummin, chili, en pressad vitlöksklyfta, citron, salt och 
peppar. Sen är det bara att slänga den på grillen eller i en grillpanna och sen in i ugnen med alltihop.

Salsan gjorde jag på basilika, rödlök och chili tillsammans med stora bitar färsk mango och den andra halvan av citronen. Till de åt vi en vanlig sallad med melon toppat med naturella cashewnötter som jag rostade med chili och kardemumma.

Nu bäddar vi ner oss i soffan med jordgubbar och te framför Allsång på Skansen.









En tisdag tillsammans med trollet


Vid lunchtid for jag ut till stallet för att tillbringa hela eftermiddagen hos mitt Charmtroll! Han har fått lite lediga dagar i hagen nu under sommaren för att få komma ner i varv och det verkar ha gett resultat också. Men när vi väl kom ut på banan var han pigg, framåt och en aning tjurig. Men efter lite jobb och en genom svettig matte gick han som en klocka!

Han gör så fina framsteg! Är jätteroligt att se hur han förändras från dag till dag men också sedan första gången jag red honom på galoppen. Det som fortfarande är detsamma är hur ambitiös han är och framför allt hur snäll han är. Finns verkligen inget ont i denna pålle! Mattes lilla troll ♥





Fler bilder på naglarna

Här kommer några fler bilder på mina naglar. Är riktigt nöjd med hur fina de blev, som alltid förstås! Brukar skämma bort mig själv under sommarmånaderna med långa naglar. Dessutom är det alltid så mysigt att bli ompysslad några timmar också. Är lite faschinerad över hur starka dem är! I mitt yrke utsätts dem för mycket vatten och stötar. Dessutom tillbringar jag många timmar i stallet varje vecka som även sliter på naglarna. Men trots det har ingen fallit av. Slagit i dem har jag gjort, och tro mig det gör riktigt ont men inte lostnar dem inte!



Fransk manikyr är enligt min mening det snyggaste men jag har sett flera som gör med glitter-tippar, olika dekorationer och former. Resultaten jag har sett blir riktigt häftiga och jag har många gånger varit sugen på att prova något nytt men någonstans vet jag att det enklaste räcker för mig.





Breakfast in green






Let the sun shine in


God morgon! Idag ringde klockan till vid samma tid som igår men kroppen bönade och bad efter att få ligga kvar en stund. Så jag låg och drog mig i nästan en timma! Förstår inte hur jag klarade det men tror det var något som behövdes. Nu är jag pigg och alert, uppe på mina två ben i full färd med att små putsa lite.

Har även tagit ett varv i lägenheten och pysslat med blommorna, knyckt bort de gamla vissna och vinklat upp persiennerna så att solen kan titta in. Vilket härligt väder det komma bli idag! Där ser ni även lite av mina nya naglar jag fixade igår, helnöjd!

Nu ska här ställas i ordning med en brakfrukost!




Måndag i all ära!

Idag steg jag upp klockan tjugo i sju, alltså till och med före tuppen! Drog på mig träningskläderna och gav mig ut med raska steg på en morgonpromenad. Jag älskar att träna på morgonen så har sagt till mig själv att verkligen ta vara på semestermornarna och njuta av att få röra på mig, Och mycket riktigt har jag varit fylld med energi hela dagen så det står härliga till! Kanske ska försöka få med mig Andreas på morgonpromenader när det är dags för honom att ha semester.. Jag menar, han kan ju inte vilja ligga kvar och dega i sängen medan jag är ute och samlar massa ny energi heller?

När jag kom tillbaka plockade jag fram rockringen och körde ett pass innan frukosten. Jag brukar se till att få i mig något innan träning, med andra ord, inte träna på tom mage! Men imorse hade jag så bråttom att ge mig iväg så fick bli en brakfrukost efteråt istället. Knäckebröd med keso, kokta ägg och frukt.
 
Klockan tio var jag på plats hos fina Emelie för att fylla på mina naglar och näst intill hela dagen spenderades med en kopp te och massa skitsnack. När jag fått bli ompysslad några timmar var det bara att ta sig hem igen och byta om till träningskläder för att köra ett PT-pass. Ibland är det lite extra skönt att se andra slita och svettas.

Kvällen har spenderats i soffan med tekoppen och i pojkvännens famn,
å där tänker jag fortsätta min kväll innan det är dags att sova.





En resa till en annan..


Semestern är äntligen här! Jag har fått uppleva riktigt fina dagar i Riga tillsammans med mamma och är nu hemkommen från familjen uppe i Norrland. Det har varit så härligt att få börja ledigheten med att resa, för nu när jag är hemma igen kan jag riktigt slappna av och släppa precis allt. Eller åtminstone nästan allt.. 

Därav en av anledningarna till min frånvaro från bloggen. Jag har försökt pausa från det mesta och har kommit fram till att nästa resa ska påbörjas just precis här, hos mig själv. Någon av de här dagarna ska jag sätta mig ner för att lägga upp hur jag vill att resten av min sommar och höst ska se ut! 

För att hålla på som jag gjort under både hösten och våren fungerar sannerligen inte. Jag har energin som sprudlar över och kör då helt slut på mig själv.. Sen ligger jag där hemma i sängen och har inget som tar mig upp på morgonen. Läs, jag är vanligvis den där irriterande morgonmänniskan som har fåglar kvittrandes runt mig. Men istället glider inte pyjamasbyxorna av på de lediga dagarna och jag kan ligga i sängen hela dagen. Att göra det någon gång ibland hör till men när de händer för jämnan och enbart för att man är slutkörd borde man tänka igenom hur man lever. Och ifall man verkligen lever!

Så jag får se de lite som en storstädning, fast istället för hemma i lägenheten får de bli hos mig själv!




RSS 2.0