Lite kort..

Mina långa dagar har smugit sig på igen och stjäl åt sig min energi.
Men jag kan räkna de återstående sena kvällarna på ena handen nu! För till helgen, då kan jag börja ta bilen! Som jag har längtad och SOM det kommer spara mig tid. Tänk, inga bussar att passa! Inte behöva stå och stampa för att just mitt tåg inte dyker upp eller att de alldeles nyss har gått.

U n d e r b a r t! Jag är så glad!
Kan ni gissa vad jag ska göra nu? Krypa ner i min säng och riktigt gotta mig! Åh!






Mitt alldeles egna troll!







Vårvärme och Charmtroll

Resultatet efter många timmars sömn och vila var att jag kände mig piggare. Tänkte ta en kort sväng ut till stallet för att ta ut mitt troll på en vända. Bara efter att ha tagit mig igenom mockningen kände jag att de tog en del på krafterna. Istället för att sätta mig och varva ner gjorde jag i ordning oss för ridturen och körde på precis som vanligt. Fortsatte med att få honom att jobba bra under sig i både trav och galopp så det krävs ju en hel del av mig med. Blev först väldigt trött och illamående, sen gick de över till att magen började säga ifrån och när jag inte kunde fokusera med blicken ordentligt gav jag upp. Men 30-40 minuters hårdträning kom vi åtminstone upp i.

En genomsvettig häst och en matte som nästan hänger runt halsen tog vi en skritt tur runt alla hagarna. Få varva ner och hämta nya krafter. Nu mår jag som jag förtjänar! Men det finns något i mig som inte vill ligga still, utan upp och baka! Städa, röja och putsa! Vet inte hur jag ska kunna ta mig själv i kragen men jag vet att jag måste ta de lugnt..

Imorgon tar mamma Luckens hela dagen, tråkigt när de är så fint väder men ska jag orka med en hel arbetsvecka så är det bara att lyssna på kroppen. Kan inte påstå att jag är speciellt bra på de hörrni!






Bomull för magen



Frukostarnas frukost! Inget som brukar finnas här hemma i vanliga fall men magen älskar det. Det enda som gick ner igår var några skedar yoggi och ett halvt glas vatten, så att starta dagen med något annat än yoggi och en smörgås vore dumt. Känner mig bättre idag men fortfarande lite "yr i magen". Tolv timmars sömn gjorde sitt i natt.

Tänk vad gott en så enkel frukost kan vara! När jag var liten såg min frukost ofta ut såhär, en skål yoggi och en polarmacka. Minnena smyger sig på och gör att det smakar ännu bättre! Nu skulle jag inte kunna stå mig på det med tanke på hur jag håller igång men en lördag när jag inte ska annat än försöka ta de lugnt, då passar de perfekt!






Lyssna på kroppen

Imorse när jag vaknade kände jag ett konstigt sug i magen, ungefär som att den skulle vända sig ut och in. Låg kvar en stund i sängen men så fort jag satte mig upp blev de värre. Tvingade mig upp för att göra i ordning frukost och då blev det raka vägen till toaletten.

Ringde till Bettan vid kvart över fem för att tala om att jag inte kommer så hon kunde fara in och öppna. Ville inte ringa och väcka chefen som kommer in senare än vad vi gör så slängde iväg ett sms. Sen stoppade Andreas om mig innan han kilade iväg till jobbet. Efter de har jag sovit till och från hela dagen, gått upp och kräkts ännu mer för att sedan vrida och vända mig i sängen. När klockan var ett kom mitt hjärta hem igen och med sig hade han yoggi. Allt jag kunde få ner var några skedar men mycket bättre än ingenting. Fortsatte sova efter de, måste säga att de var rätt skönt. Magen lugnade sig aningen och jag kunde slappna av första gången på hela dagen.

När jag slog upp ögonen någon timma senare tog jag några skedar yoggi till och 2 alvedon. Kravlade iväg till toaletten och satt på golvet medan jag duschade. Kändes mycket bättre efteråt, så vi tog en lugn promenad bort till affären för att handla något till middag. Mestadels för att jag skulle få lite frisk luft.

Har funderat på varför jag mått så dåligt, för vinterkräksjuka är de inte. Matförgiftning vore även de konstigt. Men de håller fortfarande i sig nu på kvällen, om ändå inte lika mycket. Börjar tro att de var kroppens sätt att säga ifrån. Som så många gånger förut har jag kunnat kräkas och varit dålig i någon timma när det varit för mycket runt omkring mig tidigare. Men idag har jag verkligen varit dålig! Ska se till att vila i helgen och åtminstone ha en ledig dag i veckan. Får se hur de ska gå men måste bli ändring, kommer gå in i väggen annars..

Min söta mamma ska ta Luckens på söndag så då får jag en heldag tillsammans med min älskling. Lång sovmorgon och frukost på uteplatsen? Jobba i trädgården och kika på nya utemöbler? Längtar redan!








Körteori

Det låter precis lika spännande som det är! Dagarna till teoriprovet börjar bli färre och mina kvällar fylls med böcker, testprover och massvis med frågor. Det känns ändå som att jag har fått grepp om det hela, nu gäller det bara att fixa godkänt! Känner ett litet rus av lycka smyga sig på, och jag längtar mer än någonsin efter mitt körkort!

Det kommer inte bara bli ett kort att stoppa i plånboken utan en lösning för min vardag. Som det är nu har jag långa resor varje dag, det blir sena kvällar och stressen byggs upp för att jag inte hinner med allt jag vill hemma. Jag kommer få fyrtiofem minuters extra sömn, resan ut till stallet kommer kortas ner från 40 minuter till 15 och hemresan hela 30 minuter! Slippa ha en buss att planera efter är den största stenen som kommer lyftas från mina axlar.

Nu lägger jag tillbaka näsan i böckerna och stoppar drömmarna i byrålådan
för en stund. Det blir inget godkänt av att bara längta inte!






Vad blir det för mat?









Min bästa ♥



Ikväll har jag haft fin besök, en alldeles egen myskväll tillsammans med min (bara min) Sanna skrutt! Mitt inlägg om sconesbak förra helgen fick mig å lova henne att jag skulle bjuda på de nybakade godingarna och såklart, massa te. Och äntligen kom kvällen som fylldes med "massa ta igen prat" och mumsande på scones.

Men så fort hon går saknar jag henne igen, ibland kan de gå ett tag innan vi träffas eftersom vi båda har mycket att stå men när vi ses är det som det vore igår. Jag vet att hon alltid får mig att le, hur jag än mår. Och det är en underbar känsa att veta att jag kan prata med henne om allt och ingenting. Nu får jag se till att baka scones snart igen så jag kan lura hit na! ♥






Biff á la moi



Köttfärsbiffar har blivit rätt populärt här hemma numera! Och jag har blandat mig fram till mitt absolut favoritrecept. Slutresultatet blir smakrika och saftiga biffar att njuta av, antingen med bara en matig sallad eller något annat tillbehör som potatis i all former, couscous, bulgur och quinoa. Har man lite köttfärs över kan man slänga ner näst intill vad som helst, låt fantasin ta över och följ smaklökarnas svaghet! Här kommer i alla fall mitt recept på dessa godingar:

Blanda ihop nötfärs (enda färs vi har här hemma), sambal, vitlök, oregano, citronpeppar, färsk hackad basilika och soltorkade tomater. Smula i stora bitar utav fetaost och rör i ett ägg. Tänk på att biffarna ska smaka mycket så snåla inte med kryddorna! Mojsa ihop allt till en formbar och lite småkladdig röra, tryck ut ganska smala men platta biffar. Stek på rätt hög värme så de får färg, vänd och dem är klara när det ytan på biffarna känns studsiga men ändå lite fasta. Jag brukar servera mina med grönsallad, massa grönsaker och fetaost. Sen slänger jag ihop en burk créme fraiche med sambal och lite andra kryddor.




Mina dagar på SATS

Som jag nämnt tidigare har jag de senaste dagarna hållit hus på SATS från morgon till sen eftermiddag. Men jag har väl inte riktigt nämt vad jag gjort där. Det är alltså en säljutbildning som de anordnar för oss ny anställda eller vi som ska bli anställda Personliga Tränare hos dem. Där tar vi oss en hel del lärorika tips för hur man ska komma igång, mer fakta och deras policy angående droger och ätstörningar samt teknikprat för hur vi lär ut. Mycket av det här ingick ju i min utbildning för Lic. Styrketräningsinstruktör och Lic. Personlig Tränare men man kan aldrig upprepa och få för mycket tips. Dessutom är det helt andra tränare med alla olika erfarenheter, man får se olika synvinklar och kan snappa upp på vad som stämmer in på en själv.

Efter de här dagarna har jag varit så trött i huvudet att jag näst intill slocknar så fort jag kommit hem. Men igår slapp jag sitt instängd i en föreläsningsal utan då var det träning som gällde precis hela dagen! U n d e r b a r t! Det känns i benen och kroppen att vi faktiskt la fokus på knäböj i hela tre timmar, marklyft i 1,5 och bänkpress i en. Men riktigt kul för den träningsnörd som jag är! Nu längtar jag bara tillbaka in i gymmet.

Så nu är jag alltså helt klar att få börja jobba! Om några dagar kommer jag att få bli tilldelad ett center där jag kommer få spendera mina arbetsdagar. Ser så mycket fram emot de, ni anar inte! Får se vad min nuvarande chef tycker om att jag vill trappa ner mina timmar men det ska inte vara någpt problem tycker jag.






God morgon!

God morgon! Det ekade rätt tomt här inne igår.. Hela dagen tillbringades på SATS huvudkontor i Sundbyberg. Väldigt rolig och lärorik dag, men jag var helt slut i huvudet. Dessutom kom Andreas och hämtade mig så att vi kunde övningsköra i områdena där jag ska köra upp! Tänk att de inte är så många veckor kvar nu tills jag ska köra upp. Känns som att det var igår jag började men ändå som att jag inte gjort annat än att glida runt i vår Pegga!

Nu ska jag göra i ordning någon frukost och mysa en stund till här hemma. Tycker om lugna mornar utan stress, därför går jag hellre upp en stund innan. Idag är det samma tider som gäller, 9-17, men massa nytt att försöka få in i huvudet. Försöka att vara lite piggare ikväll än vad jag var igår, helt färdig när vi kom hem! Somnade vid nio och vaknade bara en kort stund när Andreas skulle gå hemifrån. Varför är jag så trött? Det börjar bli lite smått frustrerande att inte ha lika mycket energi som jag brukar. Får i mig mina måltider och näringsrik mat, sover bra och håller kroppen igång. Vad mer ska det behövas?


Sovmorgon på en torsdag



Börjar morgonen med en ordentlig frukost! Fick sova ända till kvart i sex imorse, det är sovmorgon de hörrni! Tog en lång skön dusch för att piggna till lite, nu sitter jag med frukostskålen i högst hugg framför TV3 och Rix Morgon Zoo.

Om en liten stund ska jag packa ihop träningskläderna, trycka ner skorna,  ladda med flera mellanmål och bege mig mot SATS för en dag full av utbildning. Som jag nämnt tidigare, jag älskar att få lära mig nya saker och hela tiden utveckals. Nya uppdrag och nya mål!


Mina långa dagar sätter sina spår..

Känner mig lite frånvarande här och överallt där jag är just nu, långa dagar och det tar på krafterna. Sover mellan sju och nio timmar per natt men det verkar inte vara till någon nytta. När klockan slår halv åtta på kvällen slocknar mina ögon och jag får kämpa så in i norden för att hålla dem öppna. Men nu är min arbetsvecka slut och jag byter ut kock kläderna mot träningskläder å lärorika dagar på SATS! Något att se fram emot och framförallt lite variation i vardagen. Nu tänker jag dra täcker över huvudet och inte öppna mina ögon förrän klockan sex, s o v m o r g o n!!!

Det ska bli riktigt kul att få spendera några dagar med SATS gänget, är rätt nyfiken på hur dagarnas upplägg kommer se ut och längtar efter att få ta in och lära mig meeeer! Har ett litet förråd av energi som dyker upp när jag får träna. Jag rent ut sagt studsar som en boll, ler från öra till öra och lyckan rusar i hela kroppen. Ofattbart att jag kommit så långt redan, att jag ens tog steget och gick utbildningen som gav mig en licens!

Just nu ligger min fokus, när det gäller min egen träning, på ryggen. Flera gånger om dagen plockar jag fram mitt gröna gummiband och tränar på. Aldrig mer ska jag ha såhär ont, stärka ryggen till tusen! Jag vet ju att jag aldrig kommer kunna sluta träna (och aldrig vilja), utan jag måste hela tiden hålla musklerna i trim för att inte ha så ont. Jag ser inte det som någon pina utan istället ett stort projekt som innefattar något jag älskar! Tänk, den absolut bästa medicinen och jag behöver inte få nog av den!

Håll ut, det kommer fler uppdateringar så fort jag samlat på mig lite mer energi!




Vårsolen från hästryggen



Idag har jag haft med lilla Elin ut till stallet och mitt Charmtroll ♥
Inte nog med att solen gjorde min eftermiddag utan trollet följde med in utan några som helst problem idag. Nu börjar han att ge med sig, förstår att de inte ens är nån idé att envisas. Fick på han grejerna rätt snabbt så vi kunde komma ut i det fina vädret. Full rulle på banan så det fick bli en promenad runt hagarna, härligt och lagom uppvärmning. Blev inget avancerat för oss idag, Luckens fick mest strosa runt. Jobba lite lätt i alla gångarter och egentligen bara få röra på sig.

Elin fick mysa en stund på hästryggen också, promenera runt och varva ner han. Det är så kul å se hur han klurar och nästan vägrar gå framåt när det inte är jag som sitter på han. Det ser ut som han tänker; Matte står ju mitt framför mig, jag ska ju stå här med henne! Gosiga häst, som jag tycker om dig!






Knak och knäck

Dagen fick en helomvändning! Mina motiga steg som ledde mig till jobbet byttes ut mot en kanon ond rygg och massa smärta de kommande timmarna. Var ett tag sedan jag haft såhär ont, kunde varken stå upp eller sitta. Igår när jag tränade med Luckens kände jag att jag saknade kraften helt i vänsterarmen, det gick helt enkelt inte att ställa eller någonting.

I lördag så träffade jag på en av mina tränare från utbildningen jag gick i höstas, Micke, som är naprapat. Han hjälpte mig att knäcka till några kotor som hamnat fel tidigare så jag skickade iväg ett meddelande till han och fick till svar att kunde ringa och boka in en tid hos honom för att kolla till ryggen. Mamma var på mig hela fömiddagen idag om att jag skulle boka in mig så tog min fikarast till att ringa. Och till min fördel hade han fått ett återbud klockan kvart över tre idag!!! Jag var inte sen att hoppa på de kan jag säga.

Jag var på plats, redo att få någon ordning på mitt kassaskåp till rygg. Och han knäckte hit och dit, masserade och rättade till de små skavankerna. Nu är det träning, flera dagar i veckan, för ryggen som gäller. Bröstryggen ska stärkas, mjuka upp roberna och även försiktigt komma igång med löpningen igen. Kommer bli så bra! Nu ligger jag här hemma, mörbultat och helt slut. Funderar faktiskt på att gå och lägga mig så fort jag är klar med mitt körkortstest som jag håller på med.. Fast å andra sidan kan den nog vänta till imorgon, eller hur?


Tröttmössan på..

Jag är så trött, släpar mig runt här hemma för att göra mig i ordning till jobbet. Trots att det var sån fart på mig igår (och vi ändå kom i säng tidigt) är jag helt död idag. Det tar verkligen emot att gå utanför dörren idag.. Men såna dagar kommer och går så får dra på leendet å sen är det inte mer med det. I eftermiddag ska jag dessutom träna med Peter, det ser vi fram emot!






Inga lata mornar här inte!



06:34 stod klockan på när jag vaknade, utvilad och glad! Ingen söndags sovmorgon här inte. Istället slängde jag ihop lite smutstvätt och traskade ut med pyjamasen på till tvättstugan. Granntanten skulle tvätta samtidigt och hon var lite överraskad att "någon så ung" faktiskt var uppe såhär dags en söndag. Haha

När jag kom in igen fick jag städfnatt och städade ur badrummet i ett svisch! Kliar i fingrarna att få fortsätta röja och putsa men magen sade sitt i form av kurrande efter frukost så unnade mig en stunds lugn och ro. Nu börjar det bli dags att gå ut och hänga tvätten också. Älskar verkligen att få alltihop gjort redan på morgonen! För sen har jag precis hela dagen över till annat och lägenheten blänker ren och fin. Undra vad älsklingen ska säga när han vaknar. Undra om det är för tidigt att väcka honom med lite frukost..? 





Lördagsmys



Såhär ser min lördagskväll ut, mys i soffan med pyjamasen på, en stor kopp av mitt favoritte från Fortnum and Mason, några bitar choklad och melodifestivalen.
Har tänt ljus i hela lägenheten och väntar på att mitt hjärta ska komma hem så jag kan få krypa upp i soffan med honom. Ha en härlig lördagskväll alla ni!






Uteritt i vårsolen



Vårkänslorna sprudlar! Vilket underbart väder det har varit idag, varmt, soligt och lagom blåsigt. Då passade jag och Malin på att ta en lång uteritt för att få njuta av dagen. Lilla trollet har fått skutta över vattenpölar, klättra i sand och galoppa på stora breda stigar. Han är riktigt stark men vi kunde låta bli att springa ner Malin och Bobby. Stolt matte som blir helt till sig när jag ser vilka framsteg han har gjort sedan i somras på Täby. Där räckte det inte med å ta i med allt jag hade för att korta galoppen och nu går han att hållas åtminstone. Fina gullmonster!

Nu längtar vi tills att vinterpälsen ska falla av och vi slipper den här ruffsen. Pållen min har aldrig riktigt haft någon vinterpäls tidigare så nu i vinter har han fått lägga en.. Och den ser nästan löjligt gullig ut, ruffsig och tuffsig. Han ser ut som ett litet föl! Om det är lika fint väder imorgon ska vi ta en dusch, och låta han få torka i solen.





Frukostälskaren ♥



Åh, vad jag älskar helgfrukostar! Lassa upp med massa godsaker, nybakat bröd, pålägg i alla former, färsk frukt i mängder, juicer och te! Vi har suttit och myst i över en timma framför "Svensson Svensson" och tänker stanna här ett tag till. På vardagar hinner vi inte med att äta frukost tillsammans längre så det blir extra mycket lyx på helgerna ♥






Galoppen!





När jag fick mitt lilla troll i höstas innebar det ganska snart att vi skulle behöva lämna galoppen. Det var det bästa för Luckens såklart men det fanns inga ridbanor och på kvällstid var vi näst intill ensamma. Men emellanåt kan jag inte låta bli att sakna Täby och hästarna, adrenalinet och farten! Absolut viktigaste för mig är att mitt troll får vara i en lugn miljö där han faktiskt kan få slappna av. En av anledningarna till att han togs ur galoppen var just för att han stressar upp sig så lätt och vi ville inte att det skulle gå för långt. Att se honom skrutta runt och busa i hagen med en liten liten kula på magen är ren lycka! 

På söndag blir det nog en tur till galoppen för att hälsa på, fika och bara få känna på tempot igen! Ska handla med mig några säckar musli också. Kräsna var vi här! Men tyckte bättre om den sorten än Krafft aom vi kan köpa på Ekerö. Samtidigt som det är den han är van vid.




Separationer och Skilsmässor

Sitter och kikar på nyheterna och det är så mycket prat om Statsministerparets separation att jag inte kan låta bli å reagera.. De är offentliga personer, jag vet,  så därför är väl alla diskussioner kring ämnet allt annat än en nyhet. Jag har alltid tyckt att vissa saker ska kunna få hållas inom familjekretsen, även om man nu är känd.

Dessutom det enda som jag har läst är spekulationer om och hur de tar på sin separation, inte hur barnen upplever detta!
Såklart menar jag inte att man ska ha en intervju med dem om det hela men vem skulle vilja läsa om att ens egen familj ska splittras upp i media?! Det går lite för långt när det är barn inblandade.

Mina föräldrar skiljdes samma år som jag skulle fylla tolv, och jag minns att jag faktiskt inte tog det så hårt till en början. Jag kunde höra mina föräldrar bråka och skrika ordentligt på varandra en enda gång. Och det var nog för att det ville hålla mig utanför allt de, att jag inte skulle må dåligt eller att jag var för liten. Det var inte jobbigt till en början, jag visste redan att jag ville bo tillsmmans med mamma och att vi skulle bo kvar där vi gjorde. Men samtidigt kände jag att jag gjorde pappa ledsen. Att JAG gjorde pappa ledsen som valde att bo med mamma istället för med honom. Deras skillsmässa var inte jobbig den första tiden, jag märkte aldrig något på mamma eller pappa för den delen men allt eftersom kom det ikapp mig. Omedvetet smög de sig på utan att jag visste varför jag kände en tyngd inom mig. Jag kommer ihåg att jag skulle prova på yoga några år efter det. Vi skulle gå in i oss själva, släppa fram tankarna och bara vara. Och i det ögonblicket spolas allt upp, det gräl jag hörde när de trodde jag sov, när min moster ringde och jag svarade. Berättade för henne vad som hände och hon bara bad att få prata med mamma. Men det var såå skönt, det kändes som att även om jag inte tog hårt på deras skilsmässa stängde jag in något i mig för att jag inte ville känna. Jag ville inte känna något alls.

Jag får många gånger höra att skilsmässo barn har haft en svår uppväxt, att dem mår dåligt över sina föräldrars separation och därför ska de vara extra stökiga? Att man ska känna sig ensam och skyldig till skilsmässan. Det är nog bland de dummaste jag hört! Okej, det där med ensam och skyldig är tankar som dyker upp. Men av min egen erfarenhet så upplever jag att barn som varit med om en skilsmässa blir starka och får lära sig att klara sig själva. Det känns som att det är något man börjar bygga upp automatiskt och efter flera år står kan stå där på starka ben.

Nu påstår jag inte att barn med gifta föräldrar inte skulle vara det. Inte alls! Men nu la jag fokus på skilsmässor.. Mestadels för att jag vet att många känner igen sig. Det finns mycket mycket mer att säga men jag tror jag lämnar det där.






Uppe före tuppen!

Imorse vaknade jag pigg och rätt utvilad klockan kvart över fyra! Blev lite orolig att jag försovit mig eftersom jag aldrig annars vaknar under natten. Tänkte att jag har en halvtimma tills jag måste gå upp så jag kan ligga kvar och mysa en stund. Och mycket riktigt var jag rätt trött när klockan väl ringer, typiskt!

Tränar ett kort pass på morgonen här hemma och kändes rätt motigt att masa sig upp. Men som Peter brukar säga; No pain no gain! Var bara att stiga upp och köra på. Nu när det är avklarat var det helt klart värt de! Ska packa ner min frukost och mellanmål för att bege mig mot jooobbet! Lång dag framför mig, är nog inte hemma förrän sju ikväll heller..




Mattes lilla ängel


Idag har det varit fart på bustrollet. När jag kommer ner för att hämta honom rusar hela drösen runt och busar, fram och tillbaka. Luckens är förstås den som springer allra mest och han rusar ju inte mindre när han ser att jag är på väg. Först när han sprungit ifrån mig ett antal gånger stannar han till en bit bort och istället för att plocka han går jag mot hästen som står bredvid han. Då kommer han tassande och buffar med huvudet mot mig ungefär som; Nu har jag busat klart matte, kom så går vi in! Grimman på och några klappar senare tar vi oss fram mot grinden med få steg i taget. Men vi kom in!

Dessutom hade busen bara ett täcke på sig än igår när jag lämnade honom, och hans fina Bucas täcke ligger slängt intill den andra hagen. Så han har bara ett tunt fodrat täcke som jag brukar lägga under nu när det är lite varmare. Men grabbarna i den hagen är inte snälla mot varandra vilket resulterar i att det är söndetbitet.. Det gör inget eftersom vi fick de från en tjej som annars hade tänkt slänga det. Perfekt då det är för varmt för vintertäcket men fortfarande för kallt för bara hans allväderstäcke. Älskar Bucastäcken! Det har jag alltid utanpå just för att det inte blir blött igenom när det regnar och går inte att bita sönder.


Min Gullunge



Visst har jag världens sötnos till gudson! Han har nu fyllt tre och är en riktig glädjespridare. Alltid glad och uppåt, busig till tusen och är inte tyst en minut. Inte alltid de lättaste att förstå honom när han redan fått en ordentlig norrlandsdialekt. Längtar tills jag har en egen liten krabat att gosa med.. Måste se till att fara upp och umgås med familjen, saknar dem massor! Förresten så var det lilla Ilian som gav mig namnet Mija ♥




Tisdag och jag vill ha helg!

Vilken lång dag det varit! Först jobbet och sen ut till lill-trollet som är på precis lika envis och tjurskallig som i söndags. Men nu ligger jag, dit jag längtat hela dagen, nerbäddad i sängen men en stor tallrik kikärtssoppa med chili och koriander marinerade champinjoner. Är fortfarande frusen efter eftermiddagen i stallet så ska toppa med en stooor kopp te efter middagen. Blir till att sova tidigt ikväll, annars tar jag mig aldrig upp imorgon.

På tal om det så var tunnelbanan sen imorse, och vi for krypandes fram p g a ett tekniskt banfel som tydligen gjorde att tågets säkerhetssystem inte tillät oss att fara fortare. Det gjorde att jag inte hann med tidiga bussen till jobbet men som tur var hade Bettan åkt tidigare just idag så hon öppnade åt mig! Tack och bock.

Humöret har varit rätt nedstämt hela dagen, är lite tjaffs på jobbet som vanligt och jag har tröttnat för länge sedan. Ni vet när man kommer så bra överens med någon, tror att man kan lita på personen till att det ändras helt och hållet tvärtom. Ger man det en tid är allt som vanligt igen men efterhand dyker de upp snorkiga kommentarer här och där. Och så rullar det på, man vet inte vart man står eller om det ens är något idé att säga ett ord från dag till dag. Jag blir så trött på de.. Men nya tag! Får inte tappa mig själv och glömma vem jag är, fast det är svårt att skutta runt och vara glad när man egentligen bara vill åka därifrån!


Ny Design

Har ni sett vilken fin design bloggen har fått? En väldig skillnad från mitt helhjärtade men kassa försök till att få ordning på det hela. Om ni bara visste hur många timmar jag suttit och provat mig fram, muttrat och tillslut gett upp. Istället fick jag hjälp utav gulliga Denise som har lagt ner massa tid och jobb, ändrat minsta lilla sak jag bett henne om och kommit med egna förslag. Är hur nöjd som helst med slutresultatet, och det gick med en väldig fart från att hon satte igång tills att den nu ligger uppe.

Tusen tack för hjälpen goa du!





Vårstädning!


Puuuh och issch.. Har varit storstädning här hemma sedan jag kom hem. Andreas var i full gång med att dammsuga och skura hela badrummet medan jag höll på med middagen. Vi hade tänkt ta oss en kvällspromenad eller ett gympass men städningen fortsatte här hemma. Torkat, diskat, plockat undan tvätt, rensat och piffat. Måste erkänna att jag är helt slut nu men älsklingen far fortfarande runt här hemma som i en dans, gissar att han snart ramlar ihop bredvid mig. Föreslog att vi skulle bädda ner oss i sängen framför tvn och stanna där resten utav kvällen, men det är nog lite Alfons Åberg över min pojkvän. Jag ska baaaara..







Måndagsmorgon

Det tar verkligen emot att kliva upp en måndagmorgon.. Särskilt när de är mörkt och kallt ute. Men så fort jag kommer till jobbet svischar dagen förbi, så ser fram emot att snart vara hemma igen. Har en körlektion i eftermiddag vid halv tre, se upp i trafiken! Nu är det dags att dra på sig ytterkläderna och masa sig iväg! Blir några fler rader här ikväll!

Ha en bra dag!











Trotsåldern



Underbara rackarhäst! Förra helgen när han sprang och gömde sig i hagen när jag kom trodde (och hoppades) jag att det bara var en engångsgrej. Men inte då, idag total vägrade han att gå därifrån. Gick fram och gosade en stund, tog på grimman och precis när jag börjar röra mig mot grinden tar det STOP! Han ska inte gå framåt, försöker dra, gå åt sidan några steg, smacka på, dra lite till och tusen andra grejer. Men han har bestämt sig för att han i n t e ska in! Vi höll på i en halvtimma, han är envis men har glömt att matte är sjuhelsike envisare! In kom vi, men vi fick sicksacka genom hela hagen.. Lerig upp till knäna men in kom han! Min dumma knasboll ♥

Till sommaren blir han fem år, så man kan väl säga att han befinner sig i trotsåldern. Nu känner han sig mer hemma i stallet så det gör ju sitt de med. Kan inte påstå att de andra hästarna går med gott exempel heller..










Smaker vi älskar



Solen har värmt precis hela dagen, sprider massa vårkänslor och en ännu större längtan efter sommaren! Så ikväll grillade vi på några kycklingfiléer, slängde in en salig blandning rotfrukter i ugnen och rörde ihop en ljuvlig tzatziki. Som liten tyckte jag inte om vitlök och absolut inte tzatziki men nu är det som att jag äter igen alla förlorade år. Är så oerhört gott till en grillbit! Har klargjort för Andreas att vi ska grilla varje helg så fort det blivit grönt ute!







Ordning och reda!



Äntligen! Jag har varit på jakt efter en vit trälåda i flera veckor men inte kommit mig för att leta rätt på en. Men en tur till Farsta Centrum resulterade i att denna lilla fyrkantiga sak fick följa med hem. Nu är lösningen för allt vårt kaffe ur världen. Innan har kartongerna legat i högar på bordet, man har inte hittat de man letat efter och det har inte varit någon ordning överhuvudtagen.

Visst blev det bra?

Följ min blogg med Bloglovin




Solsken och sconesfrukost



God morgon! Vilken härlig förmiddag det har varit! Har sovit igen all förlorad tid under veckan i natt, vaknade pigg och utvilad vid åtta tiden. Låg kvar och drog mig i säkert en timma innan det började muttras brevid mig om frukost. Och inte vilken frukost som helst utan det skulle vara nybakade scones. Upp och börja stöka runt i köket med Maggio i bakgrunden och 20 minuter senare var scones uppdukade med massa goa tillbehör.

Innan vi gick och la oss igår kväll så slog jag faktiskt av mobilen för första gången på år. La den på vardagsrumsbordet och njöt av att den inte kunde göra de minst ljud ifrån sig under natten. Om jag har drömt konstiga drömma? Allt från att jag tappat min mobil till att någon har tagit den och jag fått leta Sverige runt. Inte klokt egentligen..

Ringde och väckte mamma imorse för att släpa med henne ut till trollet. Fint väder och massa tid med sin dotter. Kan hon annat än säga ja? :) Så möter upp henne vid brommaplan om en timma, myslördag!






Äntligen kan jag andas ut!

Usch vad jag har varit dålig på att uppdatera här.. Dagarna går men det har inte dykt upp ett enda inlägg här! Anledningen är en alltför fullbokad och stressig vecka på jobbet. Har tvingat upp mig själv halv fem varje morgon och inte varit hemma i mitt lugna förrän nio på kvällen. Det har inte funnits en enda droppe energi över till annat än att krypa ner i sängen. Måltider har rubbats, träningen har prioriterats bort och Luckens har fått en veckas semester. Istället har körlektioner, risk ettan, halkbana och extra kvällspass på jobbet fyllt upp min tid. Imorse kände jag för att bara sätta mig ner och grina, var helt färdig i kroppen! Såg till att komma ifrån jobbet vid den tid jag faktiskt slutar idag, for hem och hoppade direkt i sängen. En hel timma fick jag sova! Några tunga minuter ibörjan men sen fanns det ork till att både storhandla och laga mat.

Nu tänker jag ställa mig ordning för sängen och för en gång skull inte ställa väckarklockan! Imorgon sover jag precis så länge som kroppen ber om. Sen väntar ett litet Charmtroll ute i stallet på att få bli ompysslad. Tackar för att min fina mamma har sett efter han under veckan.

Dessutom ska jag ta mig i kragen och se till att uppdatera oftare här! Ordningen ska komma tillbaka i mitt liv efter en och en halv veckas stress å huvudvärk.






RSS 2.0