Så som det är..

Ikväll drar jag mig tillbaka, drar filten några varv kring mig och ligger ihopkrupen i soffan. All kraft bara försvann ur mig efter middagen och mitt glada humör som hängt över mig idag är bortblåst. Jag har alldeles för höga krav på mig själv och det är lätt att det går överstyr när jag redan inte är helt nöjd och dessutom börjar bli trött.

Jag är utmattad, ingen ork och motivationen saknas! Någonstans finns det en gräns till vad man kan stå ut med och hur mycket man egentligen klarar av. Jag räknar ner dagarna till min semester, näst intill timmarna nu. Känner mig helt kört i botten. Min första vecka kommer gå åt till vila och inget tänkande men därefter får jag börja tänka ut hur jag ska gå till väga och lösa upp några knutar. Alla mina måsten, borden och viljor har gjort sig till en dunderknut och mina naglar är för långa för att kunna knyta upp den just nu!

Det här får bli min sång ikväll! Jag har mycket att berätta och bilder från en helt underbar midsommar uppe norr att varva mina inlägg med. Fast just nu ska jag krama om kudden och inte kliva ur soffan förrän mitt hjärta kommer hem.






Green Tea



Min te samling här hemma är stor och fylls hela tiden på men nya smakrika sorter. Jag dricker alltid svart te med en liten skvätt mjölk i och har aldrig varit ett stort fan av grönt te, tills i fredags! När jag fick mina naglar fina hos Emelie bjöd hon på en ny favorit som pryder tehyllan här hemma, gröna te med Forest Fruits!

Så när jag gick igenom affären igår hittade jag fler sorter i form av grönt te, även en annan stor favorit som Chai Te. Så nästa gång det är dags att fylla på lagret här hemma får nog även den slinka ner i korgen. Kaffe har aldrig fallit mig i smaken utan jag är en riktig teolist!





Tidigt uppe men pigg ändå!

God morgon på er! Imorse hade jag ställt väckarklockan på halv åtta-åtta för att komma iväg till stallet. Men när jag vaknade låg jag och drog på mig rätt länge och hörde hur regnet öste ner utanför. Efter en stund började jag tro att klockan var jätte mycket och att jag faktiskt missat väckarklockan men konstaterar att så kan det ju inte vara. När jag nästan somnat om tjongar de till i mobilen och jag fick ett sms av Sanna skrutt som är på väg till Malta nu. Efter att ha skickat några sms och hon övergett mig för att gå på planet ligger jag klarvaken! Skulle inte finnas en chans att somna om så jag kikar på klockan och mycket riktigt, jag hade inte försovit mig utan klockan var sex! Herregud vad tidigt för en söndag som var tänkt för sovmorgon!

Först vägrade jag kliva upp, men mina försök om att somna gick inge vidare. Sen började även magen kurra! Små bråkade lite med Andreas för han kanske också ville kliva upp! Men av någon anledning ville han ligga kvar med huvudet på kudden, eller snarare under kudden efter mina försök att väcka honom!

Nu har jag fått i mig frukost och en kopp te! Tänkte ta en tidigare buss ut till stallet då jag måste åka därifrån strax efter lunch. För i eftermiddag ska här ridas med småkusinerna på annat håll. Känner mig inte pigg på att åka ut när jag ännu inte ens äger ett par regnbyxor.. Idag är ingen rolig dag att ha häst. Håll tummarna att alla skor sitter kvar på honom! Får inte ramla av före tisdag bara!







Lördags eftermiddagen

Jag mötte Andreas för lunch inne i stan efter stallet och dragkampen med min åsna. Eftersom det regnade på ganska mycket inne i stan och jag var rätt genomblöt så det var skönt att sitta inne i värmen om än bara för en stund. När vi rullade ut från restaurangen var det dags för att ränna i affärer. Jag lyckades hitta en ny BH på Twilfit som jag är helnöjd med. Och sen skulle vi hitta ett par jeans till älsklingen som slutade med att även jag provade några stycken. Jag är ganska kräsen när det gäller jeans och hittar verkligen aldrig några, och då menar jag aldrig. Eller nästan aldrig eftersom jag faktiskt äger två par..

Och det var ett par som satt perfekt, var riktigt bekväma och snygga. Fast de var en aning för dyra tyckte jag. Men min fina pojkvän bestämde sig för att köpa dem till mig! Så vi kom ut ur affären med varsitt par nya jeans! Att han har haft en jätteglad flickvän hela kvällen (liter mer utöver det vanliga förstås) är inte alls konstigt. Det här kommer bli mina nya favoriter!




En sån åsna!



Den här fina underbara pojken kan charma en något så otrolig! Men ibland driver han en alldeles tokig och det gjorde han om något idag. Igår kväll ringde de från stallet när de tagit in alla hästarna och såg att Luckens saknade en sko på höger fram. Hovslagaren skulle kommit på tisdag men den lilla skon bestämde sig för att trilla av fyra dagar för tidigt. Men ringde direkt till honom som lovade att komma förbi på förmiddagen idag.

Men för att det ska gå smidigt måste även charmtrollet samarbete, de hände liksom lite på honom också! Idag var det något som verkligen inte stämde. Han var nästan själv i stallet (hästen som var inne dög inte som sällskap..) och hela hästskrutten skakade och vägrade stå stilla. Stackars Niklas fick ha dragkamp för att hålla fast hoven medan Luckens snurrade huvudet några varv och skulle små bita på mig. Till slut blev jag arg på honom och då ställde han sig nästan på bakbenen! Vi hade tänkt ta alla fyra hovarna idag istället men de slutade med att vi tar de kvarstående på tisdag.

Tänk vad ens lilla ögonsten kan blixtra till. Han är alltid en riktig ängel när vi ska sko men idag var det något som inte stämde. Efteråt hade han spänt sig så att han vacklade fram på alla fyra.. Så jag longerade honom efteråt i skritt och då var de inga problem. Sen skötte han sig som den ängel han annars är.. Det är men åsna det!






Sommarfina naglar



Igår var jag ju som sagt ledig! Kändes skönt att få en extra lång helg framför sig och mamma var så snäll som tog hand om trollet. Så även en sovmorgon kunde räknas in! På eftermiddagen for jag ut till min fina Emelie som gör naglar. Nu under sommaren tycker jag det är snyggt med långa naglar och manikyr. Passar till allt och jag får känns mig lite extra sommarfin!

Dessutom gör Emelie så himla fina naglar! Är alltid lika nöjd med resultatet och dem håller bra för mig som jobbar i kök och ränner i stallet flera dagar i veckan. Och jag har handskar på mig när jag jobbar! Så oroa er inte. Jag är även noga med att alltid göra rent under naglarna!

Den här gången blev det premiär för akryl! Hela förra sommaren körde jag på gelé och var supernöjd. Men nu tyckte hon att jag skulle prova akryl och se vad jag tycker om de. Det brukar ta lite längre tid när jag är hos henne också just för att vi pratar oavbrutet. Det blir som en "ta igen tid" varje gång jag kommer dit.






Bara en tisdag..

Usch vilka trötta ögon jag hade när jag sku kliva upp! Men hur länge jag än ligger och drar vet jag att jag måste komma upp i slutändan. Det brukar få upp mig åtminstone. Dessvärre insåg jag att det "bara" är tisdag idag! Hur ska jag orkar upp.. två mornar till? Hade glömt bort min lediga fredag där! Hälften av veckan kvar med andra ord, känns aningen bättre.

Eftersom mina middagsplaner inte blev av ikväll så tar en tur till hästskrutten istället!
Fast om det blir regn får han nog en vilo dag.. Det blev långa dagar för honom i helgen och igår så han skulle nog uppskatta en ledig dag. Även jag skule nog göra det, men vi får se! Vädret avgör vad som sker i eftermiddag.

Kom veckan 29! Kom semester! Och kom sovmorgon!





Pestopizza med rostade grönsaker

Slänger in ett utav mina favoritrecept nu under sommartiden, nämligen pestopizza! Det är ett recept som min styvsyster bjöd på för några somrar sedan och det är en goding som hela tiden gör come back här hemma. Den är enkelt att göra, smakar ruskigt gott och passar perfekt till en kväll på uteplatsen som på picknicken!


Börja med att skära paprika (gärna gul och röd), zuccini och rödlök i stora bitar och blanda alltihop på en plåt, salta och peppra. Kör dem i ugnen på 225 grader i omkring 30 minuter. Under tiden blandar man ihop själva pizzabotten, och jag brukar ta ett recept med bakpulver just för att de är så pass smidigt att göra medan grönsakerna är i ugnen. Sen kavlar jag ut de på ett smördegspapper och brer på ett lager pesto. När det är ungefär en kvart kvar brukar jag skicka in pizzabottnen under grönsakerna så blir de klara samtidigt.

Sen blandar jag grönsakerna tillsammans med ruccola, basilika och delade körsbärstomater som sedan läggs över på pizzan. Toppa med lite fetaost och skinka, salami eller vad som än önskas! Låt smaklökarna bestämma!





Utmattad men äntligen tillbaka!

Jag är kass! Helt värdelös när det kommer till att uppdatera här! Men sedan jag jobbade de där sena kvällarna och hela förra helgen har kroppen gått i total strejk! Jag har tänkt skriva några rader här vid flera tillfällen men tankarna har hela tiden gått; jag gör det imorgon istället!

Och eftersom imorgon alltid kom men inga inlägg dök upp får jag ta mig i kragen och börja aktivera mig! Hur är det jag brukar säga? Bara för att energin är låg ska jag inte börja anpassa hela mig efter det! Vardagen rullar ändå på och likaså måste jag!

Dessutom börjar semestrar närma sig, vilket betyder färre folk på jobbet och lugnare dagar! Sen vet jag inte hur jag ska hinna med allt jag planerat denna vecka, det är middagar, tvättstuga, nagelfix och såklart mitt lilla charmtroll. Allt detta skulle knuffas ihop och hinnas med innan torsdag för då ska Askungen här få gå på fest. Hela min arbetsplats ska bli bjudna på middag, finmiddag till och med! Så när en av mina middagsplaner blev avbokad imorgon flyttade jag om schemat lite och bestämde mig för att ta fredagen helt ledig! Naglarna får vänta till att göras efter festen, och då får jag även en chans att sätta mig i lugn och ro några timmar. Varva ner efter en stressig vecka med massa skitprat hos Emelie som gör mina naglar.

Skärpning för min del nu! En tuff vecka väntar men ska se till att dra med er i svängarna! Och tack för att ni fortsätter kika in här trots att jag är så snål med mina inlägg!






RSS 2.0