Lat men välförtjänt eftermiddag



Hur kunde jag hålla mig inne hela förmiddagen? Så fort jag fått lägenheten blänkande ren åkte solbrillorna på och jag planterade min lilla rumpa i solstolen för te och några kapitel i boken. Gud så skönt!





Städa är att varva ner

Tänk att klockan bara är strax efter tolv! Flyger fram här hemma och nynnar på mössens arbetssång i Askungen med trasan i handen. Känns att jag verkligen fått mycket gjort sedan sju imorse.

Har rensat ur garderoberna, alla vinterkläder ska ä n t l i g e n upp på vinden och massa gammalt skräp som bara har tagit massa plats ska ut ut ut! Har plockat så mycket grejer att vi har fått ett helt skåp till övers.

Sedan kom älsklingen hem en sväng vid halv tio för att äta lunch. Han jobbar både idag och imorgon så fick en chans att skämma bort honom med lunch åtminstone. Och nu tänkte jag ta itu med min byrå, vika all tvätt från imorse och dammsuga. Sen ska det vara skinande rent precis överallt här hemma!

Andreas sa åt mig att sätta mig ner en stund och varva ner nu när jag är ledig. Men de är ju såhär jag varvar ner, älskar att få göra fint här hemma. Undra vad jag ska hitta på när allt är så städat och i ordning..






Trettionde april



Känner mig aningen bortskämd över att få två extra dagar ledigt! Med en långhelg hinner jag få så mycket gjort här hemma. Idag har jag även gett mitt Charmtroll en dags vila efter flera dagars hårdträning. Så nu står han säkert och mumsar ute i hagen. Trots att jag far ut imorgon igen kan jag inte låta bli att längta efter honom.

Men idag är det storstädning som gäller! Har jag två maskiner tvätt i och tänkte börja röja här så fort jag kikat klart på ett avsnitt Beverly Hills. Tackar Valborg för att jag får stöka runt här hemma och leka hemmafru!Älskar det verkligen!






Kantarellsoppa



Efter födelsedagsfika ute i Tumba var vi inte sugna på någon enorm middag. Utan jag rotade fram en burk torkade kantareller som mamma försett oss med under hösten och trollade ihop en soppa. Skar upp några skivor färskt surdegsbröd och vips så hade vi en lyxmiddag ♥


Receptet på min kantarellsoppa:

Fräs lite hackad rödlök och ha i kantarellerna. Häll på grönsaksbuljongen och koka upp alltihop. Mixa sedan till en slät soppa och låt de fortsätta koka. Sen är det bara att gå loss på alla kryddor och smaker. Jag hade i en skvätt kantarellfond och vitt vin, både mjölk och matlagningsgrädde. Svartpeppar, persilade, chilipeppar, vitlök och någon nypa timjan fick även trilla i. Avslutade med en skvätt soya och hade i några hela kantareller. Sen är det bara att sörpla på och njuta!





Min söndag!

Här är jag redan uppe och kacklar!

Försökte lura i Andreas att klockan var nio när den egentligen bara var sju. Tänkte att de kanske skulle kunna få honom att gå upp och mysa i soffan tillsammans med mig. Men han köpte in de riktigt.. För att jag ska få hinna med stallet i lugn och ro idag tänkte jag fara ut så tidigt som möjligt. I eftermiddag ska vi till mina kusinbarn som båda har fyllt år. Båda små tjejerna är hästtokiga och det är nog egentligen mitt fel (förtjänst) från början.

När den äldsta flickan bara var omkring fyra-fem år drog jag med henne till stallet och lät henne ledas runt på en liten shetlandsponny. Och som hon älskade de! Sen har de fortsatt så att varje år får hon följa med mig upp och rida i födelsedagspresent. När lillasyster blev lite större fick även hon en liten ponny att skutta runt på. Nu har tjejerna blivit så stora att vi kan rida ut tillsammans en sväng och sen får de jobba på själva inne på ridbanan. Och trots att de rider på ridskola och brukar spendera hela helgerna där vill de komma ut till mig och rida som de brukar få göra. Jättemysigt!


Tänkte även att jag skulle försöka lägga upp några mer bilder från ridturen med skruttan igår!

Så, kan ni gissa vad som finns i deras födelsedagspresenter idag?






Bonnjänta för en dag



Vilket toppenväder det har varit idag! Imorse när jag gick utanför dörren var det nästan som om de vore sommar. Knopparna har börjat slå ut och det har börjat växa ordentligt i vår lilla rabatt på uteplatsen. Nu är det nära, tror ni inte?

Hela eftermiddagen spenderades i stallet tillsammans med Sanna skrutt och mitt troll. Idag var faktiskt första gången som hon träffa Luckens och man kan väl säga att han föll för henne. Efter att ha blivit ompysslad och bortskämd med morötter så var det bara på med utrustningen och ut i de fina vädret. Utan att höra mig för om några invändningar slängde jag upp henne på hästryggen efter att jag ridit klart. G u d så fint han gick också. Första gången som man dessutom inte går framåt eller springer efter mig. Så nu fick matte en chans och se hur han jobbar ♥

Har haft en super härlig dag och känner mig sprudlande glad. Så stolt över mitt lilla troll och hans resa!


Fredagsmys

Här hemma råder det freeedagsmys! Kom hem ifrån stallet för några timmar sedan och sen har det avnjutits tacopaj och ett glas rödvin med älsklingen. Därefter for Andreas ut till Värmdö för en kväll med grabbarna medan jag bäddar ner mig i soffan framför Let's Dance. Helt ärligt hade jag nästan glömt bort att de sändes ikväll!

I pausen tänkte jag göra mig en stor kopp te och dra på mig pyjamasen. Tända några ljus, leta fram något gott att smaska på och ligga å vifta på tårna i takt till dansnumren!

Ska avslöja en liten hemlighet. Jag ä l s k a r ju att dansa! Och när jag var yngre brukade jag stänga dörren till mitt rum och dansa i timmar! Bara få uttrycka sina känslor genom rörelser, känna att varje del av kroppen rör på sig och helt enkelt släppa loss! Kan känna lite nu och då att de spritter i kroppen efter att få dansa, så när suget blir för stort brukar jag dra tag i Andreas och snurra några varv.

Men ikväll kommer bli en riktigt lugn kväll för mig, vilket är mer än uppskattat kan jag lova!


Läsnings tips



Denna bok låg väl inpackad på köksbordet när jag kom hem. Beställade hem den för några veckor sedan och ä n t l i g e n har den kommit! Isabellas hemligheter är den andra boken som hon ger ut nu på kort tid och måste erkänna att jag längtar efter att få krypa ner i sängen ikväll och få börja smygläsa lite grann innan läggdags!

För er som inte läst hennes första bok "Egoboost" kan jag rekommendera att ni gör de! Inget komplicerat utan helt enkelt härlig läsning. Perfekt att bara ligga inne en regning dag och ta de lugnt med en bok å kopp te!





Rock it til you drop it

Idag har det rockats ordentligt! Tog med rockringen över axeln när jag for till jobbet imorse. M å n g a som vände sig om å undra vad i hela fridens namn gör hon med en rockring och några söta små kommentarer droppades in emellanåt. Härligt att få se folk tappa hakan när man ler tillbaka och talar om att de är träning!

Jagade Stina i hela 20 minuter med ringen. Blev imponerad över hur fort hon fick kläm på de! Däremot gick de inte lika enkelt för resten utav mina kollegor, gud som vi skratta. De krävs teknik och tålamod. Kan inte ens räkna de gånger jag höll på att tappa humöret när ringen bara for i marken så fort jag skulle rocka åt andra hållet.

Tror faktiskt jag ska ta och be Andreas fota lite när jag rockar
loss
imorgon! Så ska jag bjuda er på ett gott skratt!


Ett sånt där inlägg..

.. som är bildlöst! Ska se till att bli bättre på de, vill ju inget hellre än att fota fota fota men som ni vet blir det inte alltid som man vill. Måste erkänna att mitt initiativ kanske inte heller har varit så stort.

Gym och bröst stod på dagens agenda! Måndags eftermiddagar kommer numera spenderas uppe på gymmet tillsammans med Peter för att träna bröst och axlar. För varje gång jag kör bänkpress älskar jag det bara mer och mer. Mitt mål är att maxa på 60 kilo, och det lär bli en tuff resa men något att sträva efter ska man ju ha.

Nu under vintern har träningen varit lite slapp och jag har spenderat mest tid hos Charmtrollet. Nu tittar energin fram och jag har ork till mycket mer. Så träningpassen kommer tas upp igen, det är då jag mår som allra bäst!

Vad har ni för träningsvanor? Härliga power walks, friska joggingturer eller kärlek till styrketräning? Dela med er!





Städryck när de är som bäst

Imorse var jag uppe redan vid halv åtta! Hade faktiskt lite smått ångest över att jag sov till tio igår. Inte hade jag någon ork att ens städa här hemma. Nya tag idag alltså! Körde hela f e m maskiner i tvättstugan! Å nu undrar ni säkert hur mycket tvätt vi kan ha här hemma? Men det var tvättning på precis allt allt allt, alltså sängkläder, handdukar och jobbarkläder.

Det är alltid lika mysigt att få krypa upp i soffan och hela lägenheten skiner! Och efter några varv med dammsugaren och trasan hade jag uppnått mitt mål. Så kvällen projekt får bli att vika in all ren tvätt (måste vara det tråkigaste av allt) och kanske göra en storstädning på mig själv? Ansiktsmask, fotbad och film låter inte alls fel! Särskilt inte efter en eftermiddag i stallet med massa regn, lera och rusk.

Ska bara dricka upp min kopp te först..






Lugn, Lugnare, Luckens


Idag har jag fått en riktigt skön och slapp dag!
Efter lunch for jag ut till Charmtrollet och hade tänkt rida en sväng, men när jag hämtade in honom från hagen såg inte hans ben helt okej ut. Igår när vi var förbi hade han gjort illa sig så han blödde rätt ordentligt och idag hade svullnaden dykt upp. Spolade rent och tvålade in för att få bort alla bakterier som tänks hittat dit.

Mycket riktigt var han rätt svullen men inte öm eller halt på något vis. Blev ingen ridning utan stod och borstade i över en timma. Försöker få bort lite vinterpäls men det är ju oerhört mycket! Tar aldrig slut! Mamma kom förbi en stund också så vi tre tog en halvtimmas promenad. Hon är så gullig min mamma, när hon fick höra att han gjort illa sig igår blev hon jätte orolig. Var nog därför hon kom förbi idag, för att se att han faktiskt mådde bra.

Imorgon hoppas vi på att svullnaden har gått ner till nästan ingenting och att vi kan jobba lite på banan i skritt. Han skulle tycka det var kul att få röra lite mer på sig. Håller tummarna för att han inte skrapar upp de där nu!






Fredag den 20 april

Vilken heldag de blev igår! Direkt efter jobbet och en kort sväng till stallet for vi mot Kungens kurva för att ränna på affärer. På vägen dit skulle vi hämta ut mitt körkot på posten i Årsta, och det var inte alls de lättaste. Vi körde fel trots GPS, bra jobbat utav oss va?

Ett besök på Hööks gjorde att jag kom ut med nya borstar, en longerlina och hästschampoo. Täcket jag skulle ha fanns förstås inte i strl 145 den här gången heller så nu skulle de skicka en snabborder. Så på tisdag får jag åka och hämta de! Då är min täckes samling till trollet fullbordat!

Därefter blev de en tur på Toys 'r us för att hitta en vattenfylld rockring till Stina. Japp, ni hörde rätt! Det är toppen som magträning, brukar ingå som en utav mina övningar när jag tränar. De är roligt (när man fått kläm på de), man blir svettig och känns rätt ordentligt efter 15-20 minuter. Rocka ring är något jag kan rekommendera!

Och en tur till Kungens kurva inkluderar givetvis IKEA. Tack och lov kom jag ut med bara ljus och batterier denna gång! Träffade på min kusin och hans sambo som precis som oss tyckte att IKEA klockan sju en fredagkväll är de bästa. Lite folk och man slipper tränga sig fram!

Mysig kväll men var helt slut när dök upp hemma att jag somnade framför Let's Dance!








Kvällsfika

När jag var på väg från jobbet fick jag ett litet sms från Sanna skrutt som undrade ifall jag ville komma förbi en kortis idag. Så efter gym och middag bar det av med bilen mot Årsta och kvällsfika! Jätte mysigt att bara få sitta och prata med varsin stor tekopp i handen. Kroppen tackar nog lite extra för den lugna kvällen och på slutet gjorde jag mig riktigt bekväm i soffhörnan att jag kunde somnat bums.

Nu är det slutspel i hockey på tvn här hemma och jag rundar av kvällen med att plocka
undan lite tvätt och förbereda kläder och frukost för imorgon. Sov gott alla ni!






Morgon stund har guld i mun..


Är det någon mer än jag som är vaken nu?
Var tungt att kliva upp då klockan ringde kan jag säga. Men för att vara positiv så är det faktiskt torsdag idag! En enda tidig morgon till och sen är det helg! U n d e r b a r t, så efterlängtad som den varit!


Vad har ni för planer till helgen? Någon som vet vad de ska bli för väder?






Fota mera!

Alltså, jag är urdålig på att fotografera! Framför allt att komma ihåg kameran när jag ska någonstans. Har en toppenfin systemkamera som jag köpte för 2 år sedan och än har jag svårt med inställningarna. Eller jag vet h u r jag ställer in den men v a d jag ska ställa in den på för att få de bilder jag önskar. Redigera efteråt behärskar jag men inte själva fotograferingen.

Avundas alla er som knäpper så fina bilder! De får mig att försöka mig på vetenskapen igen men framstegen blir inte stora.. Ifall ni har några tips till mig som vill klara av att ta bilder inomhus (uthomhus är jag rätt haj på), är de mer än välkomna! Skulle vilja fylla alla mina inlägg med härliga bilder och faktiskt tycka det är kul att fotografera!









Få ord kan göra mycket!

I eftermiddags fick jag höra, vad som för tillfället var, bland de finaste någon sagt till mig. Mitt underbara Charmtroll är ju ett Engelskt fullblod och har gått på galoppbanan fram tills i höstas. Då gick vi över till dressyr och skogsritter på heltid, vilket har satt sina spår på honom. Han har absolut inte lika mycket muskler som tidigare fast de är om något inte alls konstigt då han nu ska bygga upp sig på ett helt annat sätt. Han har skaffat sig en liten rundare mage men är fortfarande "slimmad". Enligt matte är han perfekt, på alla vis!

Men enda sedan vi flyttade till nya stallet finns de dem som har kommenterat hur smal han är men att jag inte ska oroa mig för snart kommer han få muskler han med! Att tillägga, när Luckens precis kom var han inget annat än ett muskelpaket av dess like. De var två stycken som tyckte "synd" om honom och slängde in massa hö när jag inte var där och resultatet blev att han fick världens mage! Blev irriterad när jag fick veta de och talade om att han endast ska få de jag ger honom. Så på några veckor hade magen gått tillbaka igen, tack och lov!

Nu till saken, man kan se konturerna av hans revben och det har man alltid kunnat. Hur tränad eller otränad han än varit, hur mycket mat han än fått osv. Han får mat, han mår bra och det är helt enkelt så han är. Men med alla kommentarer vet jag varken ut eller in om hur han ser ut. Så idag frågade jag Gunilla (som hört alla kommentarer tidigare) vad hon tyckte att han såg ut. Med den självklaraste röst svarade hon att han är perfekt, precis lagom. Han har blivit mycket finare den senaste tiden med allt jobb som du lagt ner på honom. Nästa gång du får höra att han är för mager ska du fräsa av dem!

Gunilla skulle rida lektion för Margit och när hon dök upp fick jag så mycket beröm för hur fint han fick och hur bra han har utvecklats. Och komplimangen som gjorde min kväll var: "Du har ridit honom till en fantastisk form, det är så roligt att se hur han utvecklas! Om två månader, när all vinterpäls fallit av kommer han vara en riktigt riktigt fin häst!

Och det är klart att han kommer! Hur kunde jag ens tro något annat? Mitt fina Charmtroll är så perfekt!








Glupsk - Ja, få får man ont i magen

Har så ont i magen! Vi köpte med oss sushi hem till middag ikväll och unnade oss lite gott efter maten, men resultatet blev istället en ond och svullen mage. Att jag inte lär mig att den där sista tuggan, den ska man låta vara!
Det känns ungefär som när man var liten och fick slicka skålen när mamma hade bakat sockerkaka. Jag fick alltid så ont i magen efteråt men jag lärde mig minsann a l d r i g att skicka de där sista skrapet!

Ska rulla iväg mot sängen och somna med ett leende på läpparna, för imorgon är det gym med Peter som gäller!
Magen kommer få sig en omgång som pay back för ikväll och några fler muskler kommer bli mörbultate. Jag älskar't!






Min lilla Luckens



Mitt lilla troll har fått ett till nytt täcke idag! Det var ju meningen att jag skulle fara ut till Täby igår för att fika tillsammans med dem i stallet och hämta några muslisäckar. Men vädret hindrade mig från att fullfölja de planerna. I förmiddags bestämde jag mig för att fara dit istället, så vid halv ett var jag på plats och fick dricka te och kika på veckans alla löp som varit på Täby. Marie-Louise hade tagit fram några täcken till mig som jag fick välja och vraka bland. Köpte ju ett fint på Hööks förra veckan men behöver några till. Så ett nytt regntäcke till min charmpojke är nu införskaffat!

Gick runt och gosade med bebisgrabbarna och längtade lite smått tillbaka. Blev kvar där fram till klockan tre och då bar de av mot min egna grabb. Vilken vinterpäls han har haft! Och ett sånt jobb de är att få bort de! Men nu börjar allt falla av så får bort mer och mer för varje gång. Ifall jag jämför honom med hästarna på Täby så är han en riktig tuss ♥





Min lördagskväll här hemma

Ikväll har jag bäddat ner mig bland kuddar och filtar framför tvn med ett glas rödvin och nybakad mint kladdkakemuffin. Andreas har en kväll tillsammans med sina vänner så är alldeles själv hemma. Har alltid uppskattat tiden jag får för mig själv sedan långt tillbaka och hur mycket jag än älskar att ha honom hemma hos mig kan jag njuta av mina egna kvällar. Man behöver verkligen få umgås med sig själv emellanåt.

Var iväg och hyrde filmen "The Holiday" och så fort middagen lagt sig till rätta i magen tände massor utav ljus och kröp ihop i soffan. De här är en av filmerna jag sett hundratals gånger men den är så enkel och på något vis blir jag lycklig av att se den. Absolut bästa, och kommer alltid att vara, är Notting Hill! Jag ler bara jag säger de! Från att jag var elva år for jag och mig mamma till London i sex års tid och var hos hennes bästa vän som bodde i just Notting Hill. Alla fina minnen och de speciella stunderna jag fick uppleva med mamma kan inget överträffa.

En annan film är Titanic, den är helt underbar! Många har sett den sedan man var liten och ni måste medge att man inte kan tröttna. Tänk er en regning ruskig dag när man sitter hemma i pyjamas och raggsockor. Att få gråta ut, inte behöver tänka på något utan bara falla in i filmen.

Djävulen bär Prada är också en gammal och kanske uttjatad film men det är ändå en pepp-film! Jag får den känslan att allt man vill är möjligt, motivationen växer (för vad man än vill åstakomma) och framförallt, man blir g l a d!

Sen har vi Saltkråkan! Som jag älskar de filmerna! De var bland de första jag såg i filmväg och allt med de filmerna är underbart. Miljön får mig att längta till skärgården och flytta till en mysig ö full bryggor och gamla vackra hus!

Kan säkert rabbla upp fler filmer men de här är några av mina absoluta favoriter! Tröttnar aldrig och kan se dem om och om igen! Gud så jag babblar! Det märks att jag njuter av mig kväll? Haha, hoppas ni haft en minst lika härlig kväll!






Om man får drömma sig bort..


Vi har länge pratat om en resa här hemma. Måste säga att längtan bara växer och växer nu. Så äntligen har vi bestämt oss, i höst ska vi minsann se till att komma iväg långt bort och länge! Innan helgen är slut har vi satt som mål att boka in en Thailand-resa! Det kliar i fingrarna efter att få boka biljetterna men som sagt, helgen är inte slut ännu.

Om resan blir av måste vi bara besöka Koh Chang, har förälskat mig i ön! Tänk att
bara få dega på stranden dag ut och dag in, ett stort fruktfat och en drink i handen!






Snökaos!

Vaknade på ett strålande humör imorse! Tog en dusch och gjorde i ordning en brakfrukost med en stor kopp te till. Hade precis tänkt klä på mig och gå mot bilen för att fara ut till mitt fina Täby när jag tittar ut och ser att det är vitt, precis ö v e r a l l t! Vänta lite, det här ingick INTE i planen! Andreas gick ut för att kika underlaget ifall jag fortfarande skulle kunna ta bilen men med våra sommardäck såg de aningen mörkt ut..

Christer ringde dessutom och det första han sa var: Låt det vara!
Inte ens de kom ut ur huset och hade ingen möjlighet att kunna ta sig till stallet. Så fika och hämtning av muslisäckar och täcken får vänta. Sitter nu och hoppas på att all snö ska försvinna inom några timmar så att jag kan ta bilen till Charmtrollet för hovslagaren kommer klockan ett.

Det var ju faktiskt vår nu! Hade invigt nya tygskor och dragit på mig vårjackan. J a g hade dragit på mig vårjackan..





Lediga dagar

Hela påsken har jag vaknat vid åtta men igår sov jag som en gris fram till klockan halv elva! Herregud vad skönt de var. De dagar jag faktiskt kan ta sovmorgon brukar jag slå av mobilen kvällen innan, dels för att hålla mig borta från att ställa alarm och även för att inte bli väckt. Men fick lite bråttom iväg till stallet för att hinna hem i lagom tid men några timmar med mitt troll fick jag allt.

Han har lyckats få nästan alla sina täcken trasiga så var iväg och köpte ett nytt i lördags när vi var ute på Värmdö. Gjorde ett riktigt fynt i en liten realåda. Hittade ett täcke som han när han stod på Täby, och det var nedsatt på halva reapriset. Kostade alltså bara 112 kronor! Och det passade absolut p e r f e k t. Idag tänkte jag fara förbi i Kungens Kurva på hemvägen och köpa ännu ett som han behöver, eller två.. Ni anar inte hur de andra ser ut, ett har jag fått slänga och nummer två är helt sönderbitet. Men å andra sidan var det ett täcke jag fick av en tjej i stallet att ha under mitt Bucas innan jag fixat ett ordentligt vintertäcke. Och hon hade redan tänkt slänga de så ingen fara på taket.

Stod även och "skrapade" bort massa vinterpäls, och hans fina blanka päls börjar titta fram igen. Han har ju aldrig riktigt haft en vinterpäls så tjock som nu och därför ser den lite ruffsig ut. Lite gulligt men nu ska den bort!

Middagen hos min kusin var toppen! Vi fick massa god mat och vid nio rullade vi därifrån, nästintill!







Påskaftons morgon


God morgon och Glad Påsk! Här vaknade vi, läs jag, klockan åtta och kunde verkligen inte somna om hur mycket jag än ville. Eller egentligen ville jag stiga upp som den morgonmänniska jag är men någon timma till hade varit välkommet. Lördagsfrukost dukades upp och suget efter att kolla på tecknat tog övertag så nu har vi en film på femman i bakgrunden.

Påskharen hade varit här i natt också! Och lämnat oss med en äggjakt nu på morgonen. Blev glatt överraskat att han lämnat ett litet till mig också. Undrar vem som skvallrat om de.. ♥

Önskar er en riktigt Glad Påsk!






Under ruskväder och kyla



Vilket ruskväder det är idag! Imorse när jag klev upp kände jag inte ens för att gå utanför dörren men efter några timmar började de krypa i benen. Skrapade ihop all smutstvätt jag kunde hitta och passade på att köra två maskiner. Tvättstugan ekar tom nu under påsken så är rätt skönt att få tvätta i lugn och ro. Ska hinna med några maskinger till i helgen..

När det började snöa som mest bar det av mot lilla paps ute i Stenhamra. Har lovat att titta in på fika nu under påsken, var rätt länge sedan jag var där. Han har varit sjuk väldigt länge nu men såg aningen piggare ut och aptiten för fika var större denna gång. Känns skönt att fara därifrån och veta att han inte stupar i säng efteråt utan mår bättre.

Nu är det matlagning för hela slanten här hemma och det doftar riktigt underbart!





Ingrid på vägarna



Har glömt och berätta vad jag fick utav min älskling samma dag som jag tog körkortet!
För att jag ska kunna ta mig precis överallt och inte vara någon fara för mig (andra) så fick jag en blänkande fin GPS. Satt i många timmar och knepade med program och kartor, som ett barn på julafton!

Och som hon har kommit till användning redan! Igår hjälpte hon min när jag var iväg och storhandlade. Just precis, det är en hon. Ingrid står det att hon heter, eller rösten som kacklar. Så småningom kommer jag hitta helt själv men det känns som en stor trygghet att ha henne i bakgrunden.

Absolut bästa presenten!






Skärtorsdagen

Ursäkter, ursäkter och ursäkter.. Jag vet att jag är dålig på att uppdatera! Men energin räcker inte till längre. Så jag tackar och bockar för alla lediga dagar nu i påsk. Idag fick jag några timmars sovmorgon och var inte uppe å tassa förrän vid halv åtta. Ska hålla mig borta från allt vad stress heter, det ska total raderas och i helgen blir det njutning med familjen. Lyssna på kroppen var de.. Tänk att jag aldrig lär mig, är som att de kommer likafort som de går.

Det enda jag har gjort idag är att ta bilen (helt själv) till Länna för att storhandla! Överlevde resan och känner mig snäppet stoltare över att jag klarade mig helt själv. Sen har här städats, från golv till tak. Och inhandlat ett jätteägg till mitt hjärta som är väl undangömt, annars kommer här tjuvkikas.

Så nu när det är påskfint här hemma och jag kan lugnt luta mig tillbaka i soffan framför slutspelsmatchen mot Skellefteå. Magen är belåten efter en riktig helgmiddag och med tekoppen i handen kallar jag det kväll!








Söndagen den första april

En riktig degarmorgon följt av effektiva rusher! Vaknade faktiskt redan omkring sju, låg och sprattlade lite tills klockan slog åtta. Då förflyttade jag enbart några meter, nämligen till soffan. Med både filt och dator i högsta hugg. Fick ordning på lite installationer jag försökt mig på sedan igår, smuttade på en kopp te och småpratade lite med min älskling som låg kvar i sängen och försökte sova. En riktig lugn morgon här hemma hos oss, tänk om det alltid kunde vara så ♥

Lite små röj, plockade undan saker som låg lite här och var för att sedan traska iväg å möta Christina vid tåget. Vi tog båda körkort i veckan och tänkte slå på stort under frukostfika imorgon med lite hembakade Chocolate chip cookies med apelsin och choklad till nyheten! Så på med förkläderna och kavla upp ärmarna! Efter lite stök i köket blev resultatet ljuvliga runda, sega härligheter! Om de kommer gå hem imorgon på frukosten, komma nog på akta fingrarna.

Kakbaket följdes av två brudar som slog sina huvudet ihop och monterade ännu en trädgårdstol! Stadig och hållbar, det kan vi gott säga att den blev också. Visste att träslöjd var min starka sida i grundskolan.. Är liksom min grej de där med att bygga, snickra och.. skruva?

Ett besök hos Charmtrollet hanns det också med, och han gör bara framsteg efter framsteg! Så kul att få utvecklas tillsammans med han. Får bli mer om vår resa i ett annat inlägg!

Nu står det korvstroganoff á la moi puttrande på spisen i väntan på att min hockeyhunk kommer från hovet ♥






Har blivit med körkort!



Den långa väntan är ö v e r! Äntligen, äntligen, äääntligen är jag klar med allt vad övningskörning och teoriplugg heter.
Nu har jag dagar med bil att se fram emot! En stunds längre sömn på mornarna, kortare resa till och från jobbet.  Jag kommer vara mycket piggare om dagarna! Komma ifrån den här stressen att alltid ha en tid att passa, hinna överallt. Det är som en stor tyngd som lyfts från mina axlar och jag känner mig som en fjäder.

Men det absolut bästa är att slippa komma hem vid halv åtta på kvällarna när jag varit i stallet. Det har verkligen tagit på mig nu under vintern. Att fara ut till stallet har inte varit roligt utan mestadels varit stress, hinna dit så fort som möjligt men samtidigt vara hemma tidigt. Jag har fått skjuta allt vad intressen, hemmasysslor, matlagning och framför allt mig själv åt sidan. Få känna mig utvilad, stark och fräsch har varit näst intill obefintligt. Och det är ändå det jag försöker att prioritera.

När jag blev klar med körkortet igår trodde jag att jag skulle skutta runt av glädje, skina som en sol men istället kände jag mig ledsen. Trots att det jag kämpat för fanns i mina händer kunde jag inte vara glad!
Så fort vi kom hem och jag fick krypa ihop i Andreas famn kom tårarna. Han tröstade mig, fanns bara där. När alla tårar fått komma ut kändes det aningen bättre. Så man kan nog säga att det här var efterverkningar av all stress som jag känt de senaste veckorna. Att jag inte räckt till, att jag inte ens har haft tid att känna efter.

Kvällen fick inte bli annat än lugn, med massa mys framför Gladiatorerna och en tidig kväll. Välbehövt ♥







RSS 2.0