Tjuvstart på fettisdagen



Den söta, fluffiga, syndigt goda men ack så mättande semlan fick följa med oss hem ikväll. Jag äter bara en semla varje år och de ska vara på fettisdagen. Men nu fick jag faktiskt tjuvstarta, för imorgon kväll är det hockey så Andreas kommer vara borta precis hela kvällen. Så ikväll fick det bli semlamys här hemma!

Min lediga dag idag, och jag har hunnit med MASSOR! Gick upp vid halv sex imorse, for iväg till stallet för att rida en sväng med Charmtrollet. Pigga var vi minsann idag, fast det går så himlans bra nu! ♥ Tråkigt med de dåliga underlaget. Fick bli mestadels arbete i skritt och trav. Fanns några sträckor där vi kunde öva galoppfattningar men inget mer. När han äntligen blev fri från matte och fick springa ut i hagen var det bara att hoppa på bussen för att fara in mot stan. Kikade in hos Sanna skrutt på jobbet och blev bjuden på fisksoppa med vitlöksbröd. Det måste vara det godaste man kan äta efter kalla timmar i stallet!
Efter lunch var det dags för tandläkaren.. Och äntligen blev det fixat! Linan är på plats bakom tänderna igen och jag behöver inte gå dit på ett bra tag igen hoppas jag (peppar peppar). När jag satte mig på tunnelbanan hem kolapsade kroppen, inte en enda lugn stund under hela förmiddagen och så sätter man sig på tunnelbanan. Duns, och man sover som en gris. Kände bara för att krypa ner under täcket och sova vidare hemma.

Men inte då! Här börjades de tvätta, laga middag, diska, mangla, hänga tvätt, städa, torka och med lite mat i magen påbörjades en stor form lasagne som ska frysas in till matlådor eller middagar framöver. Effektiv dag! Det man inte hinner i vardagen smyger sig in på lediga dagar. Dessutom har jag ju latat mig så pass mycket i helgen att jag kunde kosta på mig ett ryck eller tre ikväll!

Nu är jag så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna.. Älskligen sover redan bredvid mig i soffan. Ska buffa lite på han, dags att sussa för oss båda tror jag. Blev inte mer än ett inlägg här, men det ska de bli ordning på!









Ikväll hänger jag med filten och kuddarna


Börjar kännas som en standardfras här men jag ligger nerbäddad under favoritfilten med datorn på magen framför Dirty Dancing. Den stora tekoppen är fylld till toppen och en skål med kall melon är uppskuren. Behöver jag säga att jag mår rätt gott nu? Nu blir det till å slötitta tills ögonen inte orkar längre, låta kroppen få vila och återhämta sig. Ladda om för en ny vecka men massa äventyr och påhitt!








Marked for life

Nu är äntligen min tatuering på plats! Och jag är helnöjd, den blev så mycket bättre än vad jag hade kunnat tänka mig. Just nu är den lite svullen och röd men om någon dag lägger jag upp bilder. För något år sedan hade jag nog aldrig gjort en tatuering, suget har funnits där men har inte hittat något som känts rätt. Men en dag kom jag på det, då var det så självklart! Att jag sedan skulle lägga mig och få en nål instucken i huden var det andra jag aldrig trodde jag skulle göra. Nu spritter i alla fall glädjen i mig!

Eftermiddagen tillbringades hos mitt lilla troll! Det är inte förrän jag kommer dit som jag förstår hur mycket jag saknat honom de dagar jag inte är där. Jag är en häst tjej, ända in i hjärtat! Historien bakom hur han blev min är nästan för bra för att vara sann när man tänker tillbaka på det. Han är bara fyra år gammal och utvecklas något enormt! Från att springa fortare än vad benen orkar bära på galoppbanan till att förvandlas till en dressyrpojke. Vi har mycket kvar att lära oss men det går undan, till sommaren planerar jag att starta i en lättare dressyrtävling. Mest för skojs skull men även för att se hur långt vi har jobbat oss upp.

Ikväll är Andreas borta på annat så då passar jag på att gro in mig ordentligt i pyjamasen. Den här helgen har varit lugn och myskläderna har varit på till större delen. Det behövdes må ni tro! Men ledigheten slutar inte här, för imorgon är jag nämligen hemma från jobbet. Nytt försök hos tandläkaren, MITT PÅ DAGEN, och det kändes skönt att slippa stressa ifrån jobbet mitt under ruschen. Jag klagar inte på en extra dag hemma, inte det minsta!









Goa, underbara söndag



God morgon! Här har jag hållit igång ett tag, var uppe och tassade vid åtta imorse. Då kurrade magen rejält, det var bara att ta sig upp från den varma mysiga sängen och börja med frukost. Och vilken frukost jag fick! Hittade ett nytt bröd igår när jag och skruttan handlade som klättrat upp på favoritlistan. Så frasigt på utsidan, mjukt och fluffiga inuti fyllt med massa hasselnötter och äppelbitar!

Igår kväll höll vi oss hemma, smaskade melon framför Gladiatorerna. Hoppade över till Melodifestivalen i reklamerna fast jag är inte lika förtjust i programmet längre. Kan vara mysigt att titta på men underhållande känner jag inte att de är :/

Resten av förmiddagen ska vi ta det lugnt, det behöver vi. Nu under vinter halvåret är inte energin på topp och vi har båda ett rätt tufft jobb. Så när man kommer hem på eftermiddagarna finns det ingen ork till någonting. Längtar till att våren och sommaren kommer, ljusa mornar och lite mindre folk på jobbet.

Efter lunch tänker vi fara ut till lilla goa Charmtrollet, ge oss ut på en promenad i det vita och bara ta in den friska luften. Sen blir det till att ge sig av mot tatueraren igen och hoppas på bättre resultat idag!

Hoppas ni får en härlig söndag!







Regn, rusk och chokladälskare

Det blev ingen tatuering idag inte! Hade bokat in mig för över en månad sedan och på kortet jag fått stod det 18/2 klockan 14:00, precis som önskat. Men i deras dator var jag inte inbokad förrän imorgon!! Knas men då han var upptagen fram till tio ikväll fanns det inte så mycket mer att göra åt de. Såg på honom hur ledsen har var över att de blivit fel också. Nya tag imorgon istället! Nu får jag gå och vara nervös ett dygn till, det lär jag väl klara?

Hade ju släpat med mig Sanna hela vägen också, fast en utebliven tid gjorde inte oss två sysslolösa direkt. Först var vi iväg och handla mat å sen bar det av hem till hennes nya lägenhet. Hon är så pass nyinflyttad att jag inte hunnit vara där än heller. Eftermiddagen blev utbytt mot temys och massa småprat uppkrupna i soffan, helt perfekt idag! ♥ Det var länge sedan jag inte hade något inplanerat någon dag! Nu fick jag sitta hemma hos henne och känna att jag kunde sitta där hur länge jag ville. Inga tider att passa eller saker som behöver göras.

Kom hem igen vid kvart i fem, och vilket ruskväder det hade blivit! Småregn och massa blåst. Jag slängde av mig kläderna och kröp istället i pyjamasen, gjorde en stor kopp te, tände massa ljus här hemma och la på en choklad-ansiktsmask för att sedan bara lata mig i soffan. Nu doftar hela jag choklad och är lenare än någonsin i ansiktet.

Nu tänker jag fortsätta mysa runt här hemma, njuta av lungnet innan det är dags att börja med middagen. Bjuder på en chokladig och kladdig bild! Visst är jag vacker?







18 februari



Lördagsmorgon och här hemma är det mys till fullo! Vi sov fram till halv tio imorse, det är inte ofta det händer här inte.  Min söta mamma tar Luckens idag, så att vi skulle få sova ut och ta det lugnt nu på morgonen.

Idag är det en väldigt speciell dag för mig, för ett år sedan avslutade jag något som varit bland de viktigaste jag har fått göra. Det vill jag fortsätta komma ihåg och påminna mig själv om varje dag genom att göra en tatuering. Så vid lunchtid möter jag upp Sanna skrutt som ska följa med mig. Förväntansfull och aningen nervös!

Nu ligger vi och slöar i soffan framför filmen Trassel. Helt underbar rolig film! Vi såg den även igår kväll, men jag har ju aldrig några problem att kika på filmer flera gånger om. När jag var liten kunde jag nästan se dem om och om igen! Perfekt när man bara vill ligga ner och titta på något lätt.







Keep the good work up

Idag ska jag försöka varva ner lite inombords, landa i tillvaron och hinna ikapp. Jag skrev ju för några dagar sedan att det var lite sådär för tillfället men jag vet inte varför.. Har jobbat så hårt för att allt ska hinnas med och kunna prestera på topp överallt. Men någonstans behöver jag en paus, jag vill inte längre! Har så mycket att tacka för och vara glad över.. Jag vill kunna få njuta! Nu är jag på väg till jobbet och vill inget hellre än att få vänta om, hem igen! Ont i magen och tårar som vill smyga sig på. Det är så jag känner men vet också att de bara är att bita ihop och inte bry sig. Imorse önskade jag inget hellre än att få sitta kvar och åka med hjärtat i hans lastbil hela dagen! Det hade varit mer än guld idag!





Måndags middag!



Det var minsann trötta fötter som traskade hem från tunnelbanan! Känns alltid lika bra att få tömma ur all gammal energi för att kunna fylla på med friska, pigga och nya tag. Började med middagen direkt när jag kommit innanför dörren och fått av mig ytterkläderna. På menyn stod det korvstroganoff á la moi med quinoa. Som jag sagt tidigare hamnar de alltid i massa annat gott än vad som "ska vara i" när jag lagar mat. Kanske en yrkesskada? I vilket fall som helst var det en riktigt uppskattad måltid här hemma, mätta och belåtna! Nu väntar sängen för min del, helt slut.. Så några extra timmar sömn är kroppen väl unt!

Imorgon väntar en lång dag och ännu en körlektion, behöver all energi jag kan få!







Målet är chins!

Pust och fräs! Vilken dag men så härlig. Var jätte trött imorse när det var dags att kliva upp, gnuggade ögonen ända tills vi satte oss i bilen. När jag kom till jobbet hade energin hunnit ikapp och förmiddagen flög förbi. Vi har asiatisk vecka nu på jobbet, vi serverar flera olika rätter som våra nyfikna gäster får gotta sig i. Man blir alltid lika glad av att se hur nöjda de blir!

Eftermiddagen gick lika snabbt den och innan jag visste ordet av så var det dags att knata upp till gymmet för att möta Peter som bestämt. Fast då hade energin bestämt sig för att fara hem i förväg så de var en trött tös som skulle träna rygg och chins. Inga ursäkter finns när de gäller Peter så bara att ge järnet och det blev 20 intersiva hårda minuter! Träningsvärk imorgon! Tränar inte så ofta tillsammans med han längre då jag har börjat vara mer på vårt lilla gym här hemma, därför är varenda minut extra mycket värd för mig. Han har alltid funnits vid min sida de senaste 3 åren. Fått mig att slita, skrika, svettas och kravla mig ut från gymmet för att sedan vakna upp dagen efter och inte kunna röra mig. Helt enkelt för nedra u n d e r b a r t!








Vårt lilla vinterland!

Vi rörde oss inte ut till stallet förrän vid halv två, riktigt skönt! Jag måste bara säga, vilket härligt väder! Helt underbart skönt ute. När alla sysslor som mocka, fixa mat och hö var gjort hämtade vi in Luckens och slängde på han grejerna för att komma ut. Tog en skrittpromenad runt alla hagarna och tog en extra bit längs vägen. Han har blivit så lugn mitt lilla troll. Han hoppade till och höjde huvudet lite mer några gånger men sen var bilarna inte så läskiga längre.

När vi kom tillbaka till stallet igen gick Andreas på en tur till och vi började jobba på banan. Och han var helt perfekt idag, gick så otroligt fint! Gav oss på galoppen och han hade så kraftfulla men samlade steg, böjde fint på halsen och sköt upp ryggen. Han lyssnade på varenda liten hjälp, flyttade benen lite mer in under sig när jag bad om de. Matte kände sig som en prinsessa uppe på ryggen! Var så glad! När vi började känna oss färdiga ville jag inte kliva av, det var så härligt ute. Tassade på enda tills Andreas kom tillbaka från sin promenad, skönt att bara få skritta runt med långa tyglar och en trött häst.

På vägen hem storhandlade vi lite inför veckan, rätt skönt att ha det gjort! Dessutom gick jag köra hem också, det går på topp nu. Körlektion på tisdag, kommer gå kanon. Nu blir det en snabbdusch och sen Wallander!











Kärlek till smaker


Tänk en sån tur jag har som fått träffa en pojkvän som älskar mat lika mycket som jag, om inte mer!
Att pröva nya smaker, hälla i lite ditt och datt för att sedan ge smaklökarna något nytt att bita i. Vi fastnar inte i samma rätter utan försöker se till att alltid få in något nytt att lyfta upp dagen med.

Idag hade hittade jag lite övergiven färsk pasta i kylen som tillsammans med lite bacon, lök och massa annat gott snabbt förvandlades till en smakrik uppgraderad carbonnara. G u u u d så gott det blev! Att följa recept är inte svårt men däremot att sedan plussa på några saker här och lite där är en specialité hemma hos oss!

Har ni någon maträtt som ni aldrig tröttnar på? Några tips eller nya recept att dela med er utav?






Sega söndag!


Sovmorgon och massa mys i soffan var precis det man kunde önska sig idag!
Solen lyser in genom fönstren och vi har absolut ingenting vi ska göra förrän om några timmar. Vaknade omkring nio tiden imorse och njöt av att bara få ligga kvar i sängen bredvid min älskling. Fast som den frukostmänniska jag är började magen kurra efter en stund. Lyxade till morgonen med en Chailatte! Som jag gått och hållit mig, väntat ända till helgen för att få inviga min första kopp från Espresso-maskinen. Den var värd väntan vill jag lova!

Idag har vi några turer vi hade tänkt hinna med. Först ska vi ta en tur ut till trollet som jag inte träffat sen innan helgen. Min fina mamma var ute och pysslade om han igår. ♥ Underbart att hon tycker så mycket om lillkraken att även hon får abstinens av att få åka dit ibland. Dessutom vet jag att han har de extra bra när mamma är där, hon skämmer bort honom massa och är jättenoga med att allt ska vara bra för honom.

Nu tänker jag slå på någon film och börja plocka lite här hemma!









Galet!

Äntligen helg! Jajemen, två dagars ledighet och jag är uppe nu? I eftermiddag ska vi iväg och umgås med några vänner, köra go-cart med middag på de. Därför har min söta lilla mamma lovat att ta hand om hästen idag så att jag inte skulle behöva stressa. Vad trycker jag in istället då? Ett 1,5 timmas Bikram Yoga pass klockan nio.. Hjärtat mumlade några ord om hur galen jag är ibland. Varför inte ta sovmorgon när jag nu kan? Får bli imorgon istället.. Ska försöka i varje fall!

Känner att jag har varit väldigt snål med uppdateringar här.. Även jobbet på designen går segt. Jag har inte känt mig lika sprallig och uppåt som jag brukar några dagar nu. Humör går såklart upp och ner men inte på de här sättet. Insåg när jag skulle lägga mig härom kvällen hur pass lycklig jag är. Jag bor i en mysig liten lägenhet med den underbaraste pojkvännen, har ett gosigt litet troll till häst, fin familj och vänner likaså ett härligt jobb.. Fast de var inte de jag ville komma till.. Motivationen och stämningen på jobbet har börjat dra på krafterna, Jag försöker se förbi saker, fortsätta vara lika glad men känslan är inte lika äkta. Det är något som inte stämmer och någonstans vet jag ju varför. Mina fina matgäster gör ibland min dag, alla som stannar till för att prata och dem som man lärt känna. Gulliga kommentarer eller folk som bara bjuder på ett leende när de kommer (eller går).

Ska sluta spekulera nu men det är lite så det ligger till. Jag är uppåt, sprallig, glad och bär ett leende på läpparna men det vill inte alltid hänga med mig när jag väl är på jobbet. Något att ta tag i? Andra bullar ska de bli nästa vecka, ska bara klura ut vad..








Mellanmål


Det är så fruktansvärt gott, jag är helt såld för tillfället! Kesella tillsammans med hallon och nötter. Perfekt mellanmål som mättar bra. Idag lyxa vi till de lite extra med några bitar färsk mango. När jag ska ha med något till träningen eller stallet lägger jag i hallonen frysta med kesellan för att den ska tina långsamt och hålla sig relativt kall!









Dagens körlektion!

Efter jobbet for jag till Brommaplan där hjärtat redan väntade på mig. Han skulle vara med på körlektionen idag! Jag vet inte om de var för att han satt i bakstätet eller ifall jag tagit till mig allt som Hasse sa förra veckan men det gick mycket bättre och smidigare nu. Har varit lite osäker sedan första lektionen förra veckan för jag tyckte att han var lite högfärdig men istället för att sitta hemma och vägra köra fick jag ta till mig vad han sa. Antingen skulle de bevisa att han var totalt fel som lärare för mig eller så skulle jag inse att jag faktiskt lärt mig nya saker och ännu en gång utvecklats! Och som väntat var alternativ två helt överenstämmande!

Nu tänker jag ta hand om disken och sen blir det sängen! Väckarklockan ringer kvart i fem!






Ja må du leva, ja må du leva!



Idag fyller mitt fina hjärta år! Jag gick upp redan vid tio över fyra imorse för att överraska älsklingen med frukost på sängen och massa paket. Tröttmössan piggnade snabbt till när han såg paketen vid sängkanten. Hade köpt en Espresso-maskin och massa olika kaffesorter till han som uppskattades. Det var han definitivt värd, och mycket till! Nu har vi precis njutit av årets första grillning på uteplatsen!






Fartfylld dag!

Äntligen hemma! Kom hem för en liten stund sedan och har hunnit med en varm dusch, tänkte krypa till sängs alldeles snart. Är helt slut efter dagen, men känns skönt ändå. Fick faktiskt sovmorgon imorse då jag skulle till tandläkaren vid tio. Har som en lina bakom tänderna efter jag slutat med tandställning för några år sedan och nu hade den lostnat. Ingen rolig utgick men vill man bli fin får man lida pin! Dessutom behövde jag en helt ny så fick bara göra nya avtryck. Ska tillbaka dit på torsdag och sätta den på plats.

Kom inte till jobbet förrän kvart i tolv, tog en promenad nerifrån vägen istället för att stå och vänta i 20 minuter på brommaplan. Kunde använda dem minutrarna till att få röra på kroppen, kom fram samtidigt som bussen i vilket fall som. Var helt nöjd med att bara behöva jobba tre timmar idag. Vi var klara redan vid kvart i tre, de andra satte sig och fika men jag ville fara ut till stallet lite tidigare..

Jag drog med mig Charmtrollet ut i kylan, han gick jättefint idag och jag var så pass fokuserad att jag glömde bort tiden. En hel timma fick han jobba hårt, det är ganska mycket för honom att ta in men åååh så duktig han var!!!

Imorgon fyller Andreas år och har en måttligt (läs oerhört) nyfiken pojkvän här hemma som går å kikar på paketen på bordet. Pillar lite på pappret tills jag ryter åt han, sen är han där igen. Nu har jag fått han i säng åtminstone, ska bara se till att han inte smyger upp i natt också..

Nu blir det sängen innan ögonen slocknar! God natt alla ni!






Charmtrollet mitt












Eftermiddag i kylan

Har haft en helmysig eftermiddag med Maria i stallet. Luckens fick sig ett hårt träningspass och jobbade på riktigt fint, mitt lilla charmtroll! Vi är mycket på volter nu, ställa och flytta in bakben under sig. Han behöver få jobba mer iform och bygga upp mer ryggmuskler. När han gick av banan i höstas så blev det en helomvändning och det är ju självklart att han inte har kvar den muskelmassan som tidigare.

Även Maria fick sig en liten tur på banan med han och då var han en rätt trött pojke, var nog rätt behagligt å bara få skritta runt. Tog massa fina bilder men de kommer upp imorgon. Något som var riktigt härligt var att vi kunde ta bilen till och från stallet. Annars ska man vända på den nedra bussen som inte är i tid eller väljer att inte dyka upp.

När vi kom hem kröp jag i myskläderna och gjorde iordning fisksoppa. Skulle vara underbart att få ligga kvar i soffan för resten av kvällen men nu är det bara att masa sig ut till bilen för att övningsköra. Passa på när man har tid! Dessutom tycker jag ju att de är roligt även om jag blev rätt omtumlad efter min första körlektion. Tack och lov ska Andreas följa med på tisdag!






Träningstösen



Efter frukosten hoppade vi i träningskläderna och knatade upp mot gymmet. Riktigt härligt att ha de så nära, ifall vi går raskt tar de inte mer än fem minuter. Vi var näst intill ensamma, inte många som är pigga på att gå upp till gymmet i kylan klockan tio på förmiddagen en söndag? Har blivit några pass de senaste dagarna men idag var det rygg och axlar som gällde! Ben, som har varit min favorit, får jag så pass mycket när jag rider. Dessutom har Peter lockat fram förälselsen har träna armar och bröst hos mig. Om någon timma kommer min andra Maria hit och vi ska packa in oss i bilen för några timmar i stallet. Blir ett träningspass för lilla trollet idag med när han kom så lindrigt undan igår. Sen tänkte jag nog slänga upp Maria på han också, fast de vet hon inte om än!






Middagsgästar



Lördagskvällen inleddes med massa ståhej i köket för våran del för att hinna innan Maria och Kim skulle komma på middag. Andreas hämtade upp mig efter yogan så kom hem lite tidigare. På 40 minuter fick vi en matpaj och härliga mint-kladdkake muffins gjorda! Var supergott, med mat i magen var jag redo för sängen men vi varvade Melodifestivalen med Gladiatorerna och Gnagets match mot Modo samtidigt. Härlig kväll, fast jag somnade nästan på direkten när de gått!






Lördagen

Jag var helt slut igår kväll! Började ju min dag med att försöka ta mig ut till stallet vilket inte var det lättaste.. Tunnelbanan var tillslut tio minuter försenad, som i sin tur gjorde att jag skulle missa bytet i Alvik mot Brommaplan. Bussen som går ut till stallet skulle inte gå förrän 1,5 timma senare, var inte direkt glad över behöva vänta. Tur är att min fina stallkompis var på väg ut och kunde hämta upp mig en biit ut på Ekerö! Tack tack tack! Kom fram 45 minuter senare än jag hade planerat men hann med att både mocka, pyssla om och rida en kort tur. Glad tös for från stallet vid elva mot stan för lunch med Elin.

Eftermiddagen innehöll med ett 90 minuters Bikram Yoga pass! Åh sååå underbart det var! På vägen dit släpade jag benen efter mig och var inte alls pigg på att köra men när vi väl drog igång, vilken energi jag fick. Svetten bara rann, jag kände mig starkare än på något pass innan. Toppen toppen toppen! Kroppen klagar lite idag fast det älskar jag.







Tidig morgon!

Här är det en riktigt trött tös som lyckats ta sig upp trots att hela kroppen protesterade imorse, fått i sig frukost och packat en stor bag för dagen. Ska röra mig ut mot trollet och stallet om en liten stund. Tänkte tillbringa min förmiddag, eller snarare morgon, där innan det bär av in mot stan igen. Trött må jag vara men de är så skönt att få vara i stallet tidigt och kunna ta de lugnt. Hoppas underlaget är bra idag efter allt snöande så att vi får igång lite träning!

Känner mig lite tråkig som inte bjuder på några bilder men jag sitter fortfarande och gnuggar ögongen, sneglar bort mot sängen och intalar mig själv att de är inte jobb utan häst som gäller idag vilket gör de aningen mer okej att masa sig upp nu.. Jag har inte lyckats helt ännu! Nu är det upp och iväg, på med alla kläder jag äger och rulla mot tunnelbanan.



Pasta á la Fredag

Pastarätter på fredagar har börjat bli ett måste här hemma. Tredje fredagen i rad som jag får slänga ihop något krämigt med massa godsaker. Det blir alltid en härlig upplevelse för smaklökarna! Ikväll tog vi fram lite lax ifrån frysen och skulle trolla fram något smaskigt. Hacka rödlök, fräs tillsammans med lite smör.


Häll på grädde, créme fraiche och eventuellt lite mjölk. Låt koka upp, ha sen i ädelost som får smälta, släng i laxbitar och broccoli. Koka den färska pastan tillsammans med sparris som du sedan kyler ner efter någon minut. Skär ner några i pastasåsen, blanda alltihopa med den kokta pastan och rör i ruccola. Toppa med sparrisen och njuuuut!




Lång hemresa

Började vid halv sju imorse och tänkte ta den ännu lite tidigare bussen hem, alltså tjugo i tre. På vägen ner får jag veta att de inte går några bussar.. Att de skett en olycka med två personbilar i på Drottningholmsbron och trafiken kommer vara avstängd i en timma. Jahapp! Tidigt eller ej, de var bara att börja knata ner till vägen å sen vidare mot Brommaplan. Tar sällskap av en matgäst och vi hinner inte långt innan en buss hinner upp och plockar oss. Han kom utifrån öarna så vi fick fara med. Trafiken över bron var visserligen stängd men en varm tom buss fick vi fem som knallat i snön. Trafiken stod verkligen helt still! Efter 35-40 minuter fick vi smyga oss fram och på vägen såg vi två helkvaddade bilar, fy! En av dem hade de fått slita upp bakdörren på för att få ur föraren. Så hemskt! Får se ifall de kommer upp bland nyheterna så man får veta ifall de klarat sig bra. Det är halt ute, kör försiktigt alla ni som ska ge er ut i trafiken nu!



One of these days these boots are gonna walk all over you..


Förresten! Nu har jag äntligen köpt mig ett par nya träningsskor. De har varit riktigt efterlängtade ska ni veta. Jag har letat, provat, varit kritisk och provat lite till innan jag hittade dem. Nu glider jag runt på gymmet i ett par sköna Reebok-skor. Jättesköna och lätta vilket blir perfekt till min alla gympass. Ett plus är att dem är smala och har en bra passform. Tumme upp för dem, kostar 899:- och kommer ge mig mycket glädje.





Kyla och frusna fötter


Usch å fy å blä vad kallt de är! Gick ut till bilen imorse vid halv sex, borstade av den snö som föll ner igår och när vi är redo för att fara ser vi att de är -17 GRADER! Nog må jag älska vintern och kylan men det är faktiskt februari. Ledsen vintern, du hade din chans i december månad och du kom inte då! Tänkte på mitt stackars troll som skulle släppas ut i hagen klockan halv sju.. Han har tjocka varma täcken på sig men hans små smala ben, tänk vad kallt! Ville bara fara dit och ta linda in han i filtar.

Torsdag, vilket innebär lite mer på jobbet! Tack och lov var de väl förberett så flöt på riktigt bra. Längtade tills klockan skulle slå tre då jag äntligen kunde få fara ut till stallet och ta hand om mitt yrväder. Han såg belåten ut när jag kom för att ta in han och hade gärna stått kvar men halv fem skulle hovslagaren komma, bara att masa sig in. Nu är liten rackarhäst nyskodd och finputsad, toppen!


Ingen känsel i fötterna och fingrarna var kritvita.. när jag kom hem vacklade jag in genom altandörren. Fin som mitt hjärta är hade han redan lagat mat som stod näst intill klar när jag kom. En varm varm varm dusch senare fick jag mat i magen, vilken lycka! Nu ska vi göra en kopp te och krypa under filten, för det får man göra vinterkvällar som den här!




Lycklig och redo för sängen!

Åh så trött jag är! Har varit en jättelång dag som började redan med uppstigning klockan kvart i fem och var på jobbet strax efter halv sju. När klockan var tre rörde jag mig mot stallet för att ta hand om mitt Charmtroll. Han har fått gå och skrutta i två dagar så rivstartade veckan med ett hårt pass för Margit. Gud så fint han jobbade, blev oerhört glad över att se han flyga fram som han gjorde! Duktiga trollet! Imorgon är det dags för hovslagaren och nya skor, alltså ingen ridning men till helgen blir det hårda träningstimmar för oss båda.

Andreas kom och hämtade mig vid stallet så var hemma till halv åtta. Som tur var hade jag tagit med mig Lasagne hem ifrån jobbet vilket bara var att värma på. Skönt! Jag vill helst laga min mat, stå och pula i köket men när man kommer hem sent och är vrålhungrig är de tokigt bra att ha något att bara slänga i ugnen.
Trötta till tusen bäddade vi ner oss i sängen med våra tallrika framför "Halv åtta hos mig" och nu är de inte långt kvar tills jag kommer slumra till.. Hade tänkt lägga mig omkring nio men kom precis ihåg att jag så gärna vill se "Livet blir bättre" som komma handla om Emma Igelström ikväll. Ska försöka hålla mig vaken..




RSS 2.0